Bučany-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Bučany

Vyriešený
meno
Viera 02. mája 2019

Toľko zeliny nebolo v Bučanoch ani za čias Márie Terézie ! Výsadba zelene , ktorá lemuje väčšiu časť Hlavnej ulice je v žalostnom stave. Kvety a kríky nie je už na mnohých miestach pod tou zelinou a trávou ani vidieť.Tak toto tu ešte nebolo . Je to Vaša vizitka pán starosta, Vaša zodpovednosť za stav, v akom sa zeleň v Bučanoch aktuálne nachádza. Bordel pri smetiakoch je tiež Vaša zodpovednosť. OTRASNÉ !

02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Milá pani Viera, na podnet ohľadne kosenia som Vám odpovedal už pri predchádzajúcom podnete. Pokiaľ ide o kontajnery na sklo, Vaša fotografia je neaktuálna, kontajnery boli vysypané už včera 1.5.2019 a to, že občania hádžu odpad vedľa kontajnerov, namiesto aby pár dní počkali, je vizitka ich a nie moja. Mimochodom spoločnosť FCC som ohľadne odvozu skla oslovil pred týždňom, z kapacitných dôvodov ho mohli vziať až včera. Ono totižto naozaj veci nejdú lusknutím prsta tak, ako si to Vy predstavujete. Ja som úprimne rád, že sa množstvo separovaného odpadu v obci zvyšuje a ako ste si mohla všimnúť, postupne navyšujeme aj kapacitu kontajnerov dostupných občanom. Teší ma Vás záujem o poriadok v obci a dúfam, ako som Vám už písal v predchádzajúcom podnete, že sa aktívne zapojíte do jeho udržiavania v súlade so Zákonom o obecnom zriadení č. 369/1990 §3 odst.(3)
Kto? Starosta
Kedy? Máj 2019

Ing. Rastislav Kurinec
Starosta
02. máj 2019

Peter

Pán starosta a poslanci, držím Vám palce, ide to už konečne tým správnym smerom !!! Nedá sa po tom krčmárskom marazme, ktorý tu "fungoval" niekoľko rokov urobiť zázrak na počkanie!!! Ale klobúk dolu pred Vašou snahou! Je toho treba ešte veľa urobiť ale som presvedčený, že v našej obci je potrebný potenciál !! ... treba osloviť občanov a pôjde to!!! Určite!! S pozdravom kedysi Trnavčan!!!
03. máj 2019

Viera

Ano to je dobrý nápad. Oslovte pána Petra, on Vám určite rád z údržbou obecnej zelene pomôže, keďže Vy sám nie ste schopný zabezpečiť ani jej základnú údržbu .

Menej cigariet vyfajčených pred Obecným úradom a pôjde to !!!
Pekný deň.
05. máj 2019

Martin

Vážená pani Viera čo ste urobili pre poriadok v obci????? Kritizovať druhého prácu vám ide celkom dobre. Ja si osobne myslím, že starosta ktorý je teraz je oveľa lepší ako jeho predchodca. Jeho predchodca mal len prisprosti úsmev a nevedel riešiť problémy. Tak aj tá obec vypadla.
06. máj 2019

Viera

Vážený pán Martin, neviem či ste si dobre prečítal môj príspevok, ale ja som neriešila čo robia , alebo nerobia pre obec občania. Upriamila som pozornosť na aktuálny stav zelene v obci. Čo je nepopierateľný fakt a každý normálny človek to aj vidí. Stačí sa prejsť po obci s očami otvorenými . Ale rada Vám odpoviem na Vašu otázku. Ja osobne som pre poriadok v obci urobila ovela viac ako nejaký pristahovalec, ktorý v obci nemá ani trvalý pobyt a má nároky väčšie ako občan , ktorý tu žije 50 rokov prípadne celý život. Takže toľko k Vašej otázke. Čo sa týka bývalého a terajšieho starostu, ja som ich neporovnávala, pretože aj v tomto smere sa naše názory diametrálne líšia. Ale presne ste to vystihol, nakoľko ja ten prisprosti úsmev vidím práve na terajšom starostovi. A už keď ste otovoril túto tému, tak pridám aj ja trošku do témy. Terajší starosta má tých vlastností oveľa viac, ktoré by sa dali vyzdvihnúť. Stačí spomenúť len jednu, ktorou je jednanie s ľuďmi. V tomto teda súčasný starosta dosť "pokulháva". Ale verím, že on sa naučí ako sa treba chovať k ľuďom a pevne verím, že čoskoro príde aj na to , že nie sme na vojne a rozkazy a príkazy patria práve tam. Ďalej by som vyzdvihla jeho organizačné schopnosti, hlavne teda pri poslednej akcii, ktorou bolo stavanie mája. Myslím, že každý kto bol prítomný a dal si "tradičnú pizzu " bol nad mieru spokojný. Viac sa k tomu vyjadrovať nebudem, kadžý kto bol, si urobil svoj obraz sám. No a na záver by som ešte dodala, že prisprostibudete určite aj Vy, nakoľko ste si dovolil vo Vašom profile zneužiť obecný erb, čo je mimochodom protizákonné.
Prajem pekný deň.
06. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Pani Viera, pokiaľ kvalitu starostu posudzujete podľa údržby pár kríkov a množstva navareného gulášu na jeho prvej obecnej akcii tohto typu, tak som rád, že ste ma nevolila. Očividne pre Vás nemám čo urobiť. Budem sa venovať občanom, ktorí majú naozajstné problémy napr. s kanalizáciou, vodou, nedorobenými cestami, vypadávajúcim osvetlením, komunálnym odpadom, bezpečnosťou detí. Vecami, ktoré popri údržbe kvetiniek a varení gulášu, vy asi ani nevnímate. A rozdeľovať občanov obce na prisťahovalcov a tých akože domácich, to tiež ukazuje Vaše vnímanie sveta, ktoré sa s mojim nezhoduje. Pekný deň prajem a ak zmeníte názor na dôležitosť diskusie, moje pozvanie na Obecný úrad stále platí.

Ing. Rastislav Kurinec, starosta obce
06. máj 2019

Viera

Ano, súhlasím s Vami, že moje a Vaše vnímanie sveta sa nezhoduje. No nesúhlasím s tým, že kvalitu starostu posudzujem podľa množstva navareného gulášu, alebo podľa údržby pár kríkov. ( ako ste to Vy nazval ) Tu ide o Váš prístup komplexne, o Vaše nadradené chovanie, o neschopnosť osobnej komunikácie o Vašu povesť. atď. Išlo mi aj o poukázanie na to, ako môžte zabezpečovať nejaké veľké akcie , keď nie ste schopný zabezpečiť tak jednoduchú vec akou je údržba zelene. A je tu kopec ďalších vecí na ktoré som nepoukázala, a ktoré ľuďom "kolú oči".Očividne Vy kritiku príjmat neviete, alebo len veľmi ťažko. To už je ale Váš problém. V každom prípade v obci žijú aj ľuďia, ktorým sa Vaš prístup nepozdáva a jednoducho veci vnímajú inak ako Vy. A s tým sa jednoducho budete musiť zmieriť.
11. september 2020

obyv.Bučan

Pani Viera je vidiet ze ste Šebova ovečka , asi ste pocas jeho posobenia bola spokojna kedze sa staral len o seba a svojich prisluhovačou, staci zavolat Jakubca a organizovat akcie len pre starych a na ostatnych kaslat .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.