Bukov-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Čadca

Uzavretý
meno
Daniel Sventek 26. augusta 2019

Dobrý deň. V Bukove sa vyskytuje veľké množstvo diviakov. Ryjú tu už niekoľko rokov, ale teno rok je to extrém. Rozrytý je celý Bukov od kaplnky až po - všade. Ľudia sa večer boja chodiť pešo štrkajú kľúčmi v poslednej dobe hádžu petardy, aby diviaky odplašili, ale tento hluk budí ľudí... Ani najstarší obyvatelia tejto prímestskej časti si nepamätajú, že by sa diviaky vyskytovali pri rodinných domoch. Mesto by mohlo iniciovať u poľovníkov z tohto revíru výrazné zredukovanie stavu diviačej zveri.
Vopred ďakujem za riešenie tohoto problému.

26. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Všetky podnety o výskyte diviačej zvery v intraviláne mesta rieši príslušný poľovný revír, pri ktorom sa zver najbližšie vyskytuje. Okresný úrad Čadca môže vydať rozhodnutie o mimoriadnom odstrele takejto zveri.
Je potrebné informovať a privolať Mestskú políciu Čadca (159) tá zdokumentuje a bude vo veci postupovať tak, že podnet postúpi na Okresný úrad v Čadci na príslušný odbor, ale aj poľovníkom z dotknutého poľovného združenia.
Zamestnanci OÚ následne zaujmú stanovisko ako jediní kompetentní vo veci konať a na základe ich odborného stanoviska vydajú vo veci riadne rozhodnutie na odlov alebo odchyt voľne žijúcej zveri. Bez takéhoto rozhodnutia nie je možné v tejto veci konať.
Váš podnet sme už postúpili odd. životného prostredia mesta a Mestskej polícií Čadca.
Je potrebné, ale zavolať hliadku, aby sme zadokumentovali daný stav a mohli vo veci konať.
Kto? Mestská polícia, Okresnú úrad v Čadci
Kedy? Termín nevieme určiť

Ing. Petra Ďuranová, kancelária primátora mesta
05. september 2019

Ľubomír Andoč

A. Hlinku -Zeleň a životné prostredie-iné

Dobrý deň. Chcem reagovať na podnet p.Sventeka ohľadom zdržiavania sa diviačej zvery pri rod. domov.Plne súhlasím s jeho názorom, to čo sa v tejto lokalite v posledných 2-och rokov deje, je čosi neúnosné je to naozaj extrém.Diviaky tu operujú skoro obdeň, ak nie každý deň v čase medzi 21:00 - 05:00,hod.Apelujem na kompetentných,ktorý nám pri voľbách sľubovali pomoc,majú teraz možnosť.Veľmi radi sa s nimi osobne stretneme.Začal šk. rok o chvíľu nastane zimný čas,skôr sa bude stmievať a naše deti budú chodiť potme čo potom? Petardy a štrkot kľúčov je platné tak akurát v období nežnej revolúcie.S pozdravom Ĺubomír Andoč

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.