Digitalizácia knižného fondu našej knižnice

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

Neriešený
meno
Peter Racký 16. augusta 2018

Už je to nejaký čas čo sa pracuje na digitalizácii knižného fondu. Chcem sa informovať ako sa pokročilo, či je všetko už zdigitalizované a kedy sa môžeme tešiť na zverejnenie zoznamu kníh napríklad na stránkach obce.

Vďaka

05. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
Názov "digitalizácia knižného fondu" považujem v súvislosti so zámermi obce v oblasti fungovania miestnej knižnice za mierne nadnesený. Obec mala záujem riešiť cestou programového vybavenia miestnej knižnice vytvorenie databázy knižného fondu. Databáza knižného fondu vrátane dôkladnej inventarizácie knižného fondu bola určitým spôsobom zrealizovaná a dotvorená v mesiaci jún 2018. V súčasnosti dochádza k dolaďovaniu databázy návštevníkov a celého výpožičného systému, pričom vzhľadom na charakter a poslanie miestnej knižnice podstatu fungovania knižnice vidím naďalej cestou osobnej návštevy knižnice. Prijaté a zrealizované opatrenia obce majú sprehľadniť databázu knižného fondu a celého výpožičného systému.

Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
05. september 2018

Peter Racký

Ďakujem za dosť oneskorenú reakciu,ktorá ZAS neodpovedá na pointu otázky. Na to sme ale už zvyknutý.

Vyjadrili ste sa v minulosti, že súčasťou tento aktivity bude zoznam kníh, ktorý bude zverejnený pre občanov. Táto jediná informácia ma zaujíma: Či, kedy a kde bude zverejnený zoznam knižiek, ktoré sú v knižnici.

Ďalej sa môžete vyjadriť, kto, ako a v akej frekvencii zapisuje informácie do systému, keď viem, že tieto informácie sa aktuálne píšu maximálne na kartičky, kedže tam pravidelne chodím.

PS: Stav riešenia tohto podnetu máte stále Neriešený :D Urobte si v tom poriadok. Nevypadá to pekne, keď máte tento rok percento vyriešených podnetov iba 20%.

Ostávam s pozdravom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania