Zochova-vodorovná značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Radoslav Bielik 09. októbra 2021

Dobrý deň, počas júna 2021 začala rekonštrukcia cesty I/70 medzi Bystercom a Veličnou, podľa článkov na My Orava mala trvať 90 dní (odkazy nižšie). Táto lehota už uplynula, na ceste sa už niekoľko týždňov nič nedeje, a dodnes chýba VDZ - konkrétne šrafované plochy, šípky, ale hlavne - prechody pre chodcov. Domáci vodiči prechody poznajú, ale aj tak to zbytočne komplikuje pohyb chodcov po ceste a zvyšuje nebezpečenstvo. Kompetentným subjektom tu asi nebude mesto ale kraj, ale mohli by ste prosím preveriť kde sa to zaseklo a prečo značenie dodnes nebolo obnovené? Ďakujem!

Články o oprave cesty kde sa spomína 90-dňová lehota:
https://myorava.sme.sk/c/22683008/opravuju-cestu-pripravte-sa-na-kolony-aut.html
https://myorava.sme.sk/c/22699930/doprava-v-dolnom-kubine-kolabuje.html

08. október 2021

Radoslav Bielik

Nuž zdá sa že skôr než bude podnet schválený adminom (zatiaľ je "čakajúci") dôjde ku posunu a možno aj dokončeniu značenia. Dnes, po niekoľkých týždňoch nečinnosti, na križovatke s ulicou Na Sihoti striekali prechody pre chodcov.
15. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Bielik,

veľmi pekne Vám ďakujeme za Váš podnet. Máte pravdu, predmetná komunikácia je štátna cesta I. triedy, ktorá je vo vlastníctve a správe SSC. Aj na základe Vášho podnetu mesto niekoľkokrát vyzvalo vlastníka a správcu na zjednanie nápravy a zároveň celú záležitosť medializovalo. Následne bola vykonaná čiastočná náprava, a to nastriekanie štyroch priechodov pre chodcov. Pevne veríme, že aj ďalšie práce na VDZ budú vlastníkom a správcom v krátkom čase zrealizované. Prajeme Vám pekný deň.

Ing. Miroslav Kosmeľ
Odbor dopravy a miestneho hospodárstva
15. október 2021

Radoslav Bielik

Ďakujem za informáciu, prajem pekný deň/víkend.
11. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Bielik,

aj na základe Vášho podnetu a tiež urgencii mesta bolo správcom a vlastníkom cesty doplnené chýbajúce vodorovné dopravné značenie. Ešte raz ďakujeme za upozornenie a prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.