Aleja Slobody-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Tomáš 27. januára 2020

na označenom mieste majú autobusy MHD problém s nebezpečným manévrom vyhnutia sa verejnému osvetleniu a zároveň kolízii s vozidlami v protismere, a to z dôvodu že tieto vozdilá nevidia na cestu kvôli navýšeniu terénu, na ktorom je parkovisko Tesca, a tak schádzajú až úplne do križovatky, čím uberajú potrebný manévrovací priestor pre širšie vozidlá ...
nakoľko nie som znalý v doprave, pýtam sa teoreticky: dalo by sa to vyriešiť osadením cestného zrkadla a dopravným značením ("stopkou"?) na vozovke vyššie než priamo v križovatke, aby sa tak spravil dostatočný odbočovací priestor (smerom od vlakovej stanice ku Tescu) ?

31. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Janček,

ďakujeme za podnet. Vedenie prevádzky ARRIVA Liorbus, a.s., Dolný Kubín uviedlo, že situácia sa čiastočne zlepšila po tom, ako boli dopravné značky, umiestnené na stĺpe verejného osvetlenia, presunuté vyššie. Uvítali by však premiestnenie stĺpa ďalej od komunikácie, čo bude predmetom posúdenia. Vami opísanú situáciu však komplikujú hlavne vodiči, ktorí pri vjazde do križovatky nerešpektujú vodorovné dopravné značenie, ktoré po zohľadnení všetkých faktorov schválil Okresný dopravný inšpektorát.
S pozdravom

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta
21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v nadväznosti na našu odpoveď z 31.01.2020 uvádzame, že stĺpy v blízkosti komunikácie osvetľujú priechod pre chodcov a boli vybudované v súlade s príslušnými normami. Priechod vybudovala spoločnosť TESCO v období, keď sa nepočítalo s vjazdom autobusov MHD do tejto lokality.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.