Jánoškova-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení
meno
Alena Zelinová 17. augusta 2020

Dobry den pan primator, aj na Janoskovej ulici (pod urovnou hlavnej cesty) mame poskodenu vozovku a tiez tu vyviera studnicka, ktora prispieva k poskodzovaniu asfaltu. Posielam len niekolko zaberov z ulice. Verim, ze aj tato cast bude co najskor zaradena do planu oprav a aj oprava realizovana.
Dakujem

18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Zelinová,

ďakujeme za podnet, odpoveď Vám zašleme po preverení stavu.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

živičný povrch na slepej ulici Janoškova je rozrušený čiastočne prepadnutými rozkopávkami inžinierskych prípojok rodinných domov, ako aj rôznymi prepadlinami a prasklinami. Bodová oprava takto poškodeného povrchu je neekonomická a v tomto prípade treba pristúpiť k celoplošnej oprave, t.j. položeniu nového živičného povrchu v dĺžke celej komunikácie. Z dôvodu, že potrebné finančné prostriedky nie sú obsahom schváleného rozpočtu, navrhujeme, aby obyvatelia ul. Janoškova prerokovali potrebu zaradenia opravy tejto komunikácie s Výborom Staré mesto, ktorý po zvážení môže zaradiť predmetnú opravu do priorít za danú lokalitu. Informáciu o Vašom podnete sme Výboru Staré mesto zaslali na vedomie.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
20. september 2020

Alena Zelinová

Dobry vecer,
chcem sa Vas opytat, preco mam/mame kontaktovat akykolvek vybor. Podnet ste dostali, postupili ste ho. To riesite podnety podla sily lobingu bez stanovenia pravidiel? Myslim si, ze samosprava je aj na to, aby riesila podnety svojich obcanov, ktori su o. i. aj platcami dani a pripadnymi volicmi.
Pozdravujem Alena Zelinová
23. október 2020

Alena Zelinová

Doplnam moj podnet - aj ked uz v Dolnom Kubíne dlhsie nepršalo, takto to vyzera na Janoskovej ulici. Zo studnicky, ktora vyviera v brehu, vyteka na cestu taketo mnozstvo vody.
31. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Zelinová,

radi by sme Vás informovali ohľadom Vášho podnetu. V týchto dňoch Oravská vodárenská spoločnosť, a.s. dokončuje opravu vodovodného vedenia v predmetnej lokalite. V prípade, že poslanci MsZ schvália celoplošnú opravu cesty v rozpočte pre rok 2022, bude oprava vykonaná v priebehu roka 2022. Ďakujeme za Váš podnet a prajeme Vám ešte pekné sviatky.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
11. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Zelinová,

kvôli zlému stavu rozvodov si vodárne naplánovali a zrealizovali komplexnú rekonštrukciu na tejto ulici. Zároveň mesto pripravilo projekt rekonštrukcie komunikácie a jej poriadne odvodnenie. Žiaľ pri odvodnení nastal problém. Jeden z majiteľov pozemkov nesúhlasil s obnovou pôvodného odvodnenia cez jeho pozemky v pôvodnej trase. Mesto momentálne pripravuje nový projekt na odvodnenie v novej terase, ktorá bude pre majiteľov pozemkov prijateľnejšia. Po naprojektovaní, odsúhlasení a povolení nového odvodnenia, ho bude mesto realizovať spolu s rekonštrukciou komunikácie. Zatiaľ prosíme všetkých obyvateľov o pochopenie a trpezlivosť. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
11. december 2022

Alena Zelinová

Ďakujem za informáciu a chcem sa opytat na aspoň približné termíny Vami uvedených prác.
Ďakujem Alena Zelinová
12. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o vyjadrenie.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Zelinová,

žiaľ v tejto chvíli nevieme ani približné termíny nakoľko niektoré procesy (vyjadrenia dotknutých orgánov, podpis vecného bremena s majiteľom pozemku cez ktorý pôjde odvodnenie a podobne) neviem ovplyvniť ani odhadnúť ich dĺžku. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania