Hasičská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

V riešení
meno
M. 10. júna 2023

Autobusy a autá odparkované na zastávkach. Často zavadzajú chodcom a znižujú rozhľad do priľahlej križovatky. Polícia prechádza okolo a priestupok ignoruje!

12. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Mestská polícia
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský
13. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Dovoľujeme si Vás informovať, že autobusy môžu stáť na zastávkach, keďže ide o priestor určený na státie aj v inom čase ako v čase nástupu a výstupu, ak ide o pravidelnú verejnú prepravu (SAD Trenčín). Aj zmluvné autobusy využívajú tento priestor v čase nástupu a výstupu. Iné vozidlá stoja mimo vodorovnej dopravnej značky, takže zo strany polície nie je dôvod na riešenie. Chodci zároveň nevyužívajú priestor zastávky ako priechod z jednej strany komunikácie na druhú. Pre nich sú určené priechody pre chodcov alebo iné bezpečné miesta z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Ďakujeme za porozumenie. S úctou a pozdravom
Kto? Mestská polícia v Dubnici nad Váhom
Kedy? Jún 2023

Mgr. Peter Kubica, zástupca náčelníka Mestskej polície v Dubnici nad Váhom
20. jún 2023

Marek

Dobrý deň, dovolím sa vás opýtať:

1. Čo platnosť právnej normy § 25, ods. 1, pism. f) zákona 8/2009 z.z.? Cit. “vodič nesmie zastaviť a stáť…”, výnimka pre zastavenie za účelom nástupu a výstupu osôb hromadnej prepravy chápem, ale ktorý právny predpis uvádza výnimku pre dlhodobé odstavenie autobusu (rádovo tam stávajú niekoľko hodín) v priestore autobusovej zastávky?

2. Ako sa má chodec bezpečne dostať k najbližšiemu prechodu pre chodcov? Na vyznačených miestach, zvlášť v priestore križovatky Brezová-Hasičská priechod nie je a chodník na ulici Cédrovej je kvôli autám a “živému plotu” nepriechodný (zvlášť s kočárom). Bezpečnejšie je prejsť cez ul. Hasičská v priestore aut. zastávky ďalej od križovatky.

3. Čo prehľadnosť a bezpečnosť uvedenej križovatky? Zvlášť pri odbočovaní doľava z ulice Brezová na ul. Hasičská. Kvôli veľkému výškovému rozdielu medzi vozovkami na uliciach vodiči musia vojsť do križovatky veľmi pomaly. Zaparkované vozidlá na zastávke často znižujú rozhľad na autá prichádzajúce zprava po hlavnej ceste na minimum.
27. júl 2023

Peter Simo

Stav riešenia podnetu Uzavretý. To vážne? A čo tak odpovedať aj na komentár od Mareka z 20. júna 2023?
28. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na Váš komentár.

S pozdravom,

Simona
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. október 2023

Marek

Dobrý deň.
Od najhlásenia podnetu prešlo takmer 5 mesiacov, počas ktorých problém pretrváva. Obyvatelia čakajú na vyriešenie podnetu a odpoveď samosprávy k bodom uvedeným v komentári z 20.6.
23. október 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na Váš komentár.

S pozdravom,

Simona
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. marec 2024

Ján

Dobrý deň, taktiež by ma zaujímala reakcia mesta pre Mareka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania