Partizánska-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

V riešení
meno
Fsociety 10. januára 2020

Dobry den,

Auto cakajuce v odbocovacom pruhu sa snazi co najrychlejsie odbocit k lidlu, kedzde zvacsa je doprava zahustena a da sa odbocit len ked auta v protismere pustaju chodcov, bohuzial velmi nestastne a to v tesnej blizkosti je spominany priechod a tvoria sa tam dost casto v celom tomto useku nebezpecne situacie, nehovoriac o tom, ked sa vytvorí kolona aut, ktora blokuje cestu, lebo chcu ist parkovat do lidlu.
Pri odbocovani za znizenej viditelnosti problem narasta kedze z logiky veci autom akcelerujem, snazim sa co najrychlejsie odbocit ale na priechod casto "skoci" niekto vacsinou samozrejme neosvetleny. Ostro zabrzdit je tiez velmi nebezpecne, ohrozujem tym dalsie auta.
Zvazte prosim moznosti osvetlenia aj tohto priechodu, aby nevznikali kolizne situacie pri snahe odbocit.

13. január 2020

Vladimír

Mozno by bolo vhodne posunut prechod pre chodcov
13. január 2020

Fsociety

To je samozrejme tiez moznostou, len aby sa nepovedalo, chcel som na to ist aspon tym osvetlenim, ktore tam naozaj urgentne treba. Taktiez toho priestoru na posuvanie tam zas tak vela kvoli lidlu a kolonam asi nie je.
Vecer je to ale naozaj problem kedze pokial mi nejde auto v protismere od lidlu ktore by mi osvetlilo protismer a ja odbocujem k lidlu z hlavnej, tak do toho protismeru nevidim, ci tam uz niekto neskace na prechod.
Cely ten usek je na zaplakanie, netusim ako to niekto mohol navrhnut a nasledne niekto iny schvalit. Nehovoriac o autach ktore tam rano a aj pocas dna parkuju pri tej pekarni v zakrute aj napriek tomu ze tam su namalovane ciary. Genialitu tohto useku tiez potvrdzuje smetiarske auto, ktore tam vzdy zaberie skoro cely pruh a tak vela krat neostava nic ine ako cakat.
14. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie všeobecnej vnútornej správy - doprava
Kedy? 1. štvrťrok 2020
14. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ešte raz ďakujeme za Váš podnet a záujem o bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. V tomto prípade ide o cestu prvej triedy I/61, ktorú má v správe Slovenská správa ciest. Mesto Dubnica nad Váhom preto v tejto veci oslovilo správcu komunikácie so žiadosťou o stanovisko k uvedenému podnetu. Pokiaľ ide o priechody pre chodcov, ktoré sa nachádzajú na mestských komunikáciách, mesto priebežne pracuje na príprave ich osvetlenia. Ďakujeme Vám za porozumenie. S úctou
Kto? Referát dopravy
Kedy? Prvá polovica roku 2020

Miroslav Faltejsek, referát dopravy
14. február 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenská správa ciest
Investičná výstavba a správa ciest
ul. M.Rázusa 104/A
010 01 Žilina
15. február 2020

Fsociety

Vďaka za odpoved,

dufam, že teda neostane len pri slovach. Ešte by som rád podotkol, že by bolo vhodne, aby ste osvetlovali ako prve tie priechody, kde je zvyšena miera nebezpecia, ci uz pre chodcov alebo vodičov.
Aby sa nestavali take veci ako ked spominany frekventovany priechod osvetleny nie je, a tak isto nie je napr osvetleny priechod pri ZVJS. Tam som nahlasoval nefunkcne osvetlenie, ktore uz svieti ale priechod je v tme, pretoze stlpy su pred a za, nie priamo nad, pritom sa opat jedna o frekventovany, hlavny tah smerom z mesta. No a potom tu mame neporovnatelne menej frekventovany, (hlavne co sa tyka chodcov) novsi "spomalovaci" priechod pri novom kostole, kde ste nemali problem spravit priamo nad nim komplet novy stlp verejneho osvetlenia...je to na zamyslenie.
08. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali subjektu, ktorý označila samospráva ako zodpovedný.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. jún 2021

Peter Bakaľa

Dobrý deň.

SSC nemá v správe osvetlenie priechodov, ale príslušné mesto. Treba riešiť s mestom prípadnú výmenu osvetľovacieho zariadenia za silnejší nakoľko priechody by mali mať vlastný svetelný zdroj a nie zdroj slúžiaci na verejné osvetlenie.
08. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dubnica nad Váhom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.