Rybáričia-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení

Dobry den, vedeli by ste prosim v spolupraci s SVP vytvorit prejazd okolo zavory bezpecnejsim pre cyklistov? Prechod je smerovany okolo zavory po makadame cez kovovy poklop a s naslednym zoskocenim cez obrubnik. Bolo by mozne vytvorit objazd bez terennych vyvysenin s vyasfaltovanim ako to je bezne v inych castiach hradze? Uvitam akekolvek zlepsenie a zvysenie bezpecnosti, kedze je pouzivana cyklistami roznych vekovych kategorii. Dakujem

29. júl 2020

Mária Bronďošová

Suhlasim, je to nezmyselny a nebezpecny usek. Cez kanal, makadam a zoskok z obrubnika. Nikde inde v okoli to takto blbo spravene nie je. Verim ze to da obec co najskor do poriadku. Polovicna zavora alebo vysuvny stlpik je vzdy najlepsie riesenie.
31. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Vážený priateľ cyklistiky,
daný úsek dobre poznám, sama ho často používam.
Faktom však zostáva, že celá prístupová komunikácia na veľkú hrádzu od malej hrádze vrátane tohto úseku je v majetku Vodohospodárskeho podniku š.p. a objekty sú súčasťou vodnej stavby v správe v SVP.
Z toho vyplýva, že obec nemá žiadnu legitímnu možnosť zásahu do cudzieho majetku.
Váš podnet postupujeme na SVP.

Ludmila Goldbergerová, starostka
31. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Slovenský vodohospodársky podnik, š.p.
Kto? Slovenský vodohospodársky podnik, š.p.
18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, ďakujeme za podnet.

Samotné rampy sú majetkom a ich správu vykonáva Vodohospodárska výstavba, š. p. a okolité pozemky spravuje SVP š. p.. Je potrebné povedať, že predmetný úsek nie je vedený ako oficiálna cyklotrasa ale technický prejazd pre údržbu vodnej stavby, čo by znamenalo, že pre tieto účely je terén vyhovujúci.

V snahe vyhovieť používateľom prejazdu budeme uvažovať o prispôsobení terénu tak, aby bol plynule prejazdný pre cyklistov. Realizácia bude závisieť od aktuálnych finančných prostriedkov, technických a personálnych kapacít.

S pozdravom

Ing. Marián Bocák
Hovorca
Úsek generálneho riaditeľa
SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.