Československej armády-stavby a budovy-opustená budova

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Peter Lachký 16. marca 2022

Stánky na obrázku sú dlhoročne nefunkčné a zanedbané, kazia dobrý dojem z verejného priestranstva, navyše keď okolo nich prejde denne kopec žiakov blízkej ZŠ ... tak ma napadlo či by nebolo dobre požiadať majiteľov o ich odstránenie alebo likvidáciu - podobne ako stánok na križovatke ku Lídlu. Vopred vďaka !

21. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nevhodnými stánkami umiestnenými na verejných priestranstvách sa samospráva mesta a spoločný stavebný úrad aktuálne zaoberá. Už v predchádzajúcich mesiacoch boli odstránené neestetické stánky za budovou tržnice na Námestí baníkov ako aj na ulici ČSA pod viaduktom. Stánky boli na pozemkoch mesta a teda mesto postupovalo v zmysle platných zmluvných nájomných vzťahov resp. iných zmluvných dohôd.

Vami uvedený stánok (na križovatke ČSA a Mierového námestia) je majetkom súkromnej osoby a stojí na súkromnom pozemku. Takýto stav bude riešený cez výzvu od Spoločného stavebného úradu na odstránenie havarijného a ohrozujúceho stavu podľa zákona č. 50/1976 Zb, stavebný zákon. Predpokladáme, že sa podarí zjednať nápravu v dohľadom čase avšak s ohľadom na všetky súvisiace právne predpisy ako je správny poriadok a podobne.
Kto? Mesto Handlová

tím oddelenia marketingu a komunikácie, referent dopravy MsÚ
21. marec 2022

Peter Lachký

Vďaka, ak je to na súkromnom pozemku (čo som nevedel), tak to asi bude problém, každopádne držím palce !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania