Okružná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Blahoboj 15. júla 2022

Dobrý deň,
chcem sa opýtať ako sa mesto postaví k problému parkovania áut na ulici Okružná 1860/7, keďže v čase požiaru panelového domu mali všetky záchranné zložky, najmä hasiči, problém v rýchlom čase dostať svoje vozidlá pri panelový dom spolu s požiarnou technikou.
Ak bude problém vyriešený a panelový dom sprístupnený pre obyvateľov bytového domu, bude sa k tomu mesto stavať zodpovedne a v danej oblasti pri panelovom dome vyhradí vodorovné a prípadne zvislým značením priestor so zákazom státia?
Aby sa zabránilo znova problémom s prístupom všetkých záchranných zložiek k panelovému domu?
A možno by bolo dobré takto rozmýšľať nad všetkými kritickými oblasťami mesta, aby nedošlo k ujme na životoch, ako sa stalo na Okružnej 1860/7 dňa 16.06.2022 o cca 1:25h.
Za pochopenie ďakujem.

15. júl 2022

Andrew

Plne súhlasím s požiadavkou vymedzenia priestoru minimálne so zákazom zastavenia na predmetnej ploche.
15. júl 2022

Andrew

OPRAVA: minimálne so zákazom státia
18. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mesto má dohodnuté ďalšie stretnutie so záchrannými zložkami, aby sa prešli a určili kritické miesta nie len na sídliskách.
Sme si vedomí, že v meste je viacero kritických miest v súvislosti s parkovaním vozidiel vrátane ul. Okružnej. Aj preto sa tam idú vybudovať nové parkovacie miesta o ktorých sme už písali na mestskom webe, plus okolo 100 parkovacích miest, ktoré vzniknú v okolí obchodného centra. Cieľom je vozidlá zaparkované na kritických úsekoch dostať na parkovisko a tým zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky a zrýchliť prácu záchranných zložiek.

oddelenie marketingu a komunikácie
18. júl 2022

Blahoboj

Nie je to len o budovaní ďalších parkovacích miest čo vnímam ako pozitívny krok (pozn.: Aj keď obchodné centrum je v nedohľadne vzhľadom na žiadnu aktivitu v danej oblasti), ale hlavne ľuďom zákaz štát na miestach kde bránia záchranným zložkám v zásahu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania