Prievidzská-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marian 15. januára 2023

Dobrý deň.
Všetci vieme, že sa vo veľkom vyváža zem z miesta, kde by sa malo stavať obchodné centrum. Chápem že aj počasie robí svoje, je mokro, ale... Od sídliska Morovno, Prievidzská, ulica 29 augusta a všetky priľahlé cesty v meste sú znečistené od nákladných áut, ktoré tú zem vyvážajú. A následne sú znečistené aj automobili ktoré po nich jazdia. Ten kto znečisti komunikáciu je povinný ju aj očistiť. To keď budú ešte mesiac vyvážať tu zem, tak to už bude špinavé celé mesto. Nemohol by stavebnik trebárs raz za dva dni zabezpečiť vyčistenie ciest?

15. január 2023

Martin Rosipal

Okružná-cesta-znečistená

Dobrý deň,

Aj keď tento problém je už diskutovaný rôznymi mediálnymi spôsobmi, chcel by som sa od vedenia mesta dozvedieť ako plánuje riešiť zabahnenú Handlovú od zhotoviteľa stavby nákupného centra. Napriek tomu, že cestu čistia čistiace autá sa na nej drží blato, ktoré znečisťuje autá, bicykle a iné nás občanov Handlovej. Bahno upcháva kanalizačné zvody. Nevadí mestu, že s tým budú zvýšené náklady na ich čistenie? Nebolo by lepšie tie nákladiaky očistiť priamo na stavbe predtým ako to roznesú po celom chotári? Nemá byť niečo podobné uvedené už v stavebnom projekte pre tak veľké dielo?

Vložil som dôveru do rúk súčasného zastupiteľstva, tak verím že dôjde ku náprave. Aby sme sa v našom meste nemuseli cítiť ako obyvatelia krajiny tretieho sveta.

Ďakujem
16. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Marián,

ďakujeme za Váš podnet.
Mesto ešte v sobotu 14. januára oslovilo zástupcu spoločnosti, ktorá aktuálne na stavbe OC Handlová vykonáva výkop a vývoz zeminy práve z dôvodu permanetne znečistenej komunikácie.
Zástupca spoločnosti reagoval veľmi promptne.

Okrem zametacích kief spoločnosť zabezpečí aj cisternu na umývanie ciest v blízkom okolí stavby.
Kto? Mesto Handlová
Kedy? 2023

oddelenie marketingu a komunikácie
05. február 2023

Jozef Simonides

Investor by mohol zaplatiť aj umytie áut obyvateľov celého sídliska!!!! Či ho vôbec nezaujíma ako sa cítia obyvatelia tejto dediny keď prídu do centra dediny s sú zablatení ako prasce????? Hlavne že sa budú sypať peniažky do vrecka investorovi či????
21. február 2023

Martin Rosipal

Dobrý deň,

Napriek tomu, že podnet tu figuruje ako vyriešený, skutočnosť je iná. Cesta po trase vývozu zeminy je rovnako špinavá ako pred mesiacom. Po posledných dažďoch dochádza už aj ku znečisťovaniu fásad panelákov na Prievidzskej ulici. Naozaj necháte súkromníka poškodzovať majetok nás občanov mesta?
21. február 2023

Jozef Simonides

Neviem komu sa vidí že je problém vyriešený! Okolo úradu je to vylízané tak čo!!!!!!!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania