Mapa mesta a turistický smerovník

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Ľudmila 06. júla 2016

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa neuvažuje o umiestnení orientačnej mapy mesta niekde na námestí ako bola pred rekonštrukciou ?
A tiež zmizol turistický smerovník , ktorý označoval smery turistických značených chodníkov, ktorý stál oproti Slovenskej sporiteľni.
Nie všetci ľudia, ktorí sa tu pohybujú sú Handlovčania a všímam si, že sa zvýšil aj počet cudzích turistov(aj zahraničných) hľadajúcich turistické značenie.V spolupráci s KST by sa to značenie mohlo obnoviť.

06. júl 2016

Andrew

Súhlasím, dobrý postreh. Turistické značenie by malo začínať z centra mesta.
03. august 2016

Odpoveď samosprávy

Mapa mesta je momentálne v riešení. Máme v pláne umiestniť ju na zastávku autobusov, s vyznačením POI (points of interest - miesta záujmu) a tak isto geografického miesta, kde sa návštevník mesta práve nachádza. Tak isto stávajúcu mapu, ktorá bola umiestnená vo vitríne v bývalom parku, máme v pláne umiestniť na železničnú zastávku.
03. august 2016

Peter

Neodpovedali ste, co planujete robit s chybajucim turistickým smerovníkom....
04. august 2016

Ľudmila

Z námestia vychádzala žltá turistická značka na Rematu a Bralovú skalu a prechádzala zelená značka z Prievidze cez Uhlisko, Handlovú až do sedla pod Vysokou, kde sa napájala na červenú hrebeňovú značku známu aj ako Cesta hrdinov SNP (Dukla-Devín).Ďalej tu začínala červená značka Ponitrianska magistrála prechádzajúca celý hrebeň pohoria Vtáčnik z Handlovej až do Nitry.
Stretla som tu už českých turistov, ktorý práve túto značku hľadali a blúdili.Možno by stačilo spolupracovať s Klubom slovenských turistov. Toto mesto sa nemusí spoliehať len na banícku tradíciu. Ako soľ potrebuje turistický ruch a obnova značenia a lepšia propagácia by tomu mohla pomôcť.
04. august 2016

Ľudmila

...a keď už bude pri zastávkach mapa mesta,mali by byť na nej vyznačené aj spomínané turistické cesty cez mesto...
29. marec 2017

Peter Macko

Kúpa a Osadenie Nových Smerovníkov v Handlovej

Dobrý deň
Na Námestí Baníkov opäť chýbe Znovuosadený smerovník Handlová Námestie pre Turistov a tiež chýbe Smerovník Na Chemike ako sa ide na Ligetskú Hodlá Mesto Handlová zakúpiť Nové Kovové Smerovníkové tyče,Striešky a Smerovníkové Tabuľky tiež ma zaujíma či Mesto s TSK a KST Horná Nitra sa Dohodne na Spolupráci na Obnovu Všetkých Turistických trás v Našom Meste na nich by sa zišlo Vymneiť Smerovníkové Tyče a Striešky a dať Osadiť Nové Smerovníky na miestach kde ešte Neboli a to Kaplnka pri Strelnici,Jedna Studnička,Konštantín či Kňazov Vrch alebo na Kebaňi ak je Vysielač v Baníckej Kolónií

Ďakujem za Odpoveď
Peter Macko
Milovník Turistiky z Handlovej
09. máj 2018

Ľudmila

Dobrý deň, pýtam sa znova takmer po 2 rokoch: kedy bude na námestí osadená tá mapa mesta? Alebo sa na to už zabudlo?
09. máj 2018

Odkazprestarostu.sk Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opätovne poslali samospráve na riešenie.

S pozdravom,

Zuzana Topolovská
administrátor odkazprestarostu.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania