Námestie baníkov-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
ivan 30. októbra 2019

Prosím vas pekne nedá sa s tým niečo urobiť aby nás každú nedeľu už roky neotravovali mobilný predajcovia hlukom? je to neznesitelné,človek chce mať aspoň v nedelu pokoj, ked už cez týžden dennodenne otravujete lúdi mestským rozhlasom,,je nutné to denne vysielat a nie sporadicky ako v minulosti?

05. november 2019

Brano

No neda mi zase nezareagovat. Takze to musi byt ohromny hluk, ked je to take neznesitelne, vsak. Stava sa, ze vam z toho neznestielneho hluku aj pukaju steny a praskaju okna? Ste clovek, ktoreho vsetko otravuje. Ako som tu uz raz jednemu vam podobnemu pisal, tak si postavte dom niekde v lese kde budete mat od vsetkeho a vsetkych pokoj. Len lesna zver tam bude vydavat svoje zvuky. No len teraz neviem ci aj to vas nebude otravovat. Pretoze aj ta zver vie byt poriadne hlucna....
20. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mobilný alebo takzvaný ambulantný predaj vo všeobecnosti nie je v meste povolený. Predajcovia majú možnosť predávať tovar na mestskej tržnici, na čo musia mať povolenie z MsÚ.
Pokiaľ nemajú povolenie na predaj z MsÚ a predávajú tovar či produkty z auta, dodávky a pod. (napr. elektrobatérie) pričom na zvolávanie kupujúcich používajú amplión, dopúšťajú sa podľa §24 ods 1 písm. a priestupkového zákona 372/1990 Zb. priestupku neoprávnenej podnikateľskej činnosti.
V takom prípade, že zachytíte takúto činnosť je potrebné volať MsP.

Čo sa týka rozhlasu, je to jeden z komunikačných kanálov mesta, z ktorého obyvatelia čerpajú informácie a máme v meste veľa seniorov, ktorí nemajú možnosť nájsť si informácie na internete. Nakoľko Handlovský hlas vychádza ako dvojtýždenník, informácie na dennej báze môžu starší občania čerpať len z rozhlasu. Vysiela sa štandardne 2 x denne 9:25 a 14:10, v piatok 13:30.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu a konateľ spoločnosti Hater sro
Mestský úrad Handlová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania