Slovenského národného povstania-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Uzavretý

Na ulici snp pri autobusovej stanici su 2 velke bilboardy - kazdy na jednej strane budovy. Su vidiet z hlavnej cesty a v ramci boja s vizualnym smogom, ktorym mesto bojuje je potrebne aj tieto momentalne nevkusne reklamy odstranit.

Dakujem

20. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za váš podnet.
Predmetné reklamné stavby sú v súčasnej dobe riadne povolené bez časového obmedzenia, pričom na obsah a grafiku Mesto Hlohovec nemá dosah.
Od 1. mája 2021 je účinný zákon č. 145/2021 Z. z. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon). V zmysle § 142i tohto zákona sa stavebné povolenia vydané podľa doterajších predpisov na reklamné stavby, ktorých doba trvania nie je časovo obmedzená považujú za stavebné povolenia vydané podľa tohto zákona na reklamné stavby s dobou trvania najviac tri roky odo dňa nadobudnutia účinnosti tohto zákona.
Vzhľadom k tomu, že predmetné reklamné stavby nie sú v súlade so súčasne platným Územným plánom mesta Hlohovec, nebude možné tieto stavebné povolenia ďalej predlžovať a najneskôr do 1. mája 2024 bude začaté konanie o odstránení reklamných stavieb.
Kto? Príslušný stavebný úrad
Kedy? po uplynutí doby trvania stavebného povolenia, najneskôr však 01.05.2024

Ing. Matúš Králik, odbor stratégie Mesta Hlohovec
24. jún 2022

Maros Sz.

Dakujem za odpoved a som rad ze riesite tuto temu v meste. Tesim sa na 24.5 2024. Pokracujte v dobrej praci pre mesto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania