Most

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
jozef 11. júna 2014

Po otvorení nákupného centra sa rapídne zvýšilo množstvo osôb, ktoré prechádzajú po moste, či už pešo alebo na bicykloch. Nakoľko most nie je na takéto niečo prispôsobený (na chodníku sa majú problém obísť dvaja pešo), vznikajú veľmi nebezpečné situácie.
Aké kroky má mesto v pláne podniknúť pre zvýšenie bezpečnosti svojich obyvateľov prechádzajúcich cez most?

26. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto Hlohovec nie je vlastníkom cestného mosta a nemá kompetenciu akýmkoľvek spôsobom zasahovať do jeho úprav, resp. údržby. Most je vlastníctvom Trnavského samosprávneho kraja.
Paremetre cestného mosta, vrátane šírky chodníkov po oboch stranách cesty II/513, sú v tomto období dané a nemenné. Zo strany mesta nie je možné vykonávať zásahy do telesa mosta a mostnej konštrukcie. Mohol by tak urobiť iba vlastník, po dôkladnej príprave, vyjadrení príslušných odborníkov v danej oblasti a vydaní príslušných povolení.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
26. apríl 2013

eva

Vazena pani Lukacova, kedze samosprava povolila vystavbu nakupneho centra na druhej strane vahu, predpokladam, ze uz zacala jednat o uprave cestnej komunikacie (mostu) s vlastnikom. Ci to mame urobit my? obcania?
26. apríl 2013

jozef

Ked mesto schvali vystavbu OC, ma sa postarat aj o bezbecny pristup svojich obcanov k nemu. Ci budete cakat, kym sa nieco nestane? Isli ste tade niekedy peso alebo na bicykli?!
28. apríl 2013

Marek

cyklista patri na cestu a nie na chodnik tak aky problem obchadzania cyklistov pokial ide na bicykli po podniku porusuje pravidla cestnej premavky zaco mu hrozi pokuta a chodec mu nieje povinny sa uhnut a umoznit prechod. na bicykli sa smie jazdit po chodniku len vtedy ak je siroky a je nanom vyznacena cesticka pre cyklistov
28. apríl 2013

jozef

Na tomto chodniku sa maju problem obist dvaja pesi, ale to by si asi vedel, keby tade chodis.
08. máj 2013

Karol Surowski

takže samosprávne kraje boli zriadené, aby sa mestá mohli vyhovárať, čo všetko nie je v ich kompetencii ... super...
11. jún 2014

Odkazprestarostu.sk

Podnet som odoslal na VÚC Trnava ([email protected]) kde som ich požiadal o stanovisko k danému podnetu. Po odbržaní odpovede ju uverejním na odkaze pre starostu.

Tomáš Polák
administrátor
23. august 2023

Tomáš

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania