Zapáchajúce jazierko pod skládkou

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Miro 25. apríla 2013

V katastri mesta pod skládkou odpadu Vlčie hory sa objavilo toto jazierko, v ktorom je silne zapáchajúca voda, ktorá teda nevyzerá ako dažďová. Mohli by kompetentní zistiť, čo to je za vodu, odkiaľ pochádza a či nie je nebezpečná pre okolie, nielen pre osoby, ale napríklad aj pre lesnú zver? Keď sa čosi podobné stalo v Prievidzi, mesto zvolalo krízový štáb. Netvrdím, že to treba urobiť aj tu, ale rád by som vedel, čo to je za vodu a či nie je nebezpečná.

26. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, problém, na ktorý ste upozornili, je nám známy a MsÚ ho začal riešiť v dvoch konaniach. Na základe osobnej obhliadky, pri ktorej bolo konštatované, že niekoľko metrov od oploteného areálu skládky Vlčie hory sa nachádza plocha vody, o ktorej zatiaľ nie je možné presne konštatovať či je kontaminovaná, a pre predpoklad, že mohla vzniknúť odvodom dažďovej vody rigolom z areálu skládky, bol Obvodnému úradu životného prostredia Trnava, pracovisko Hlohovec, odstúpený podnet na prešetrenie tejto skutočnosti a preverenie porušenia zákona o vodách. Súčasne prebieha výber akreditovaného laboratória, ktoré by bolo schopné vykonať analýzu vzorky tejto vody. Odoberanie vzorky bude oznámené aj zástupcom občianskeho združenia OKO Pastuchova, ktoré na túto plochu vody v k. ú. Hlohovec už upozornilo.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
26. január 2017

aktivista

Je ešte dnes nejaké jazierko alebo ľadová plocha v okolí areálu Plastic People, pod skládkou, ktorá by mohla byť náznakom toho, že z areálu vyteká nejaká voda a môže byť kontaminovaná činnosťou prevádzkovateľa skládok a jeho nakladania s odpadmi. Kto a kedy vykonáva dozor na skládkach.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.