Utulok Hlohovec

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Tomáš 21. augusta 2013

Dobrý deň,mám záujem o založenie občianskeho združenia a vybudovania útulku pre opustené zvieratá v Hlohovci a okrese.Zaoberám sa touto myšlienkou už nejaky čas,ale skutočný podnet na "pustenie sa do veci" mi dala udalosť keď som videl ako psov z "Bernolákovskej osady" naháňali miestne deti z palicami a keď sa psíci snažili utiecť vybehli na ulicu Snp a túlali sa tam priamo po ceste.Keď som volal 159 bolo mi povedané,že odchyt túlavých psov je zastavený keďže sú okolité útulky preplnené.Len jedna mnohých podobných udalostí,ktorá sa mohla skončiť nielen úhynom psov,ale aj zapríčiniť dopravnu nehodu.Informácia priamo z útulku v TRNAVA-IBA za mesiac august prijali 45 psíkov,z čoho sa LEN 3 adoptovali.Piešťany-97umiestnených zvieratiek.Chcem sa teda spýtať či by mesto Hlohovec mohlo pomôcť a vedelo by poskytnúť nejaký pozemok do prenájmu,najlepšie oplotený za symbolickú sumu. Ďakujem
[email protected]

22. august 2013

Anonymný užívateľ

toto sem nepatri, navrhujem zmazat. autor by mal pouzit tieto kontakty: http://www.hlohovec.sk/kontakt.phtml?id5=5967
22. august 2013

Lenka

Ja myslim si, problem tulavych psov je problem Hlohovca...
23. august 2013

Odkazprestarostu.sk

Počkáme na odpoveď mesta a na základe nej podnet vyhodnotíme. Hoci tu nejde o priamu zodpovednosť samosprávy, ale návrh spolupráce s mestom. myslíme si, že aj takéto podnety, keď občania sami ponúkajú spoluprácu na riešení konkrétnych problémov, na tento portál patria. Ďakujeme.
23. august 2013

Tomáš

Ďakujem
26. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dňa 1. 6. 2013 nadobudol účinnosť dodatok č. 3 k VZN č. 113/2012 o Územnom pláne mesta Hlohovec. V rámci zmien a doplnkov ÚP boli riešené i plochy určené na umiestnenie karanténnej stanice, resp. útulku pre spločenské zvieratá. Podľa platného ÚP je možné riešiť umiestnenie útulku, pri dodržaní platnej legislatívy, t. j. stavebného zákona a súviciacich predpisov, v rámci mestského bloku s regulatívom funkčného využívania PZ 03 Polyfunkčná zóna - ostatná vybavenosť. V zmysle schváleného dodatku č. 3 sú takto vyčlenené pozemky za areálom bývalej tehelne, ktoré sú vo vlastníctve mesta.
Podobne je možné riešiť umiestnenie útulku v bloku s regulatívom určenia UT 01 Doplnkové plochy odpadového hospodárstva. Takýto blok sa nachádza pre mestskej ČOV, tento pozemok však nie je vo vlastníctve mesta, ale štátu, v správe SPF.
V prípade, že máte záujem realizovať zámer výstavby a prevádzky útulku pre zvieratá, je potrebné tento predložiť MsÚ.
Z hľadiska zásahov MsP sú vždy odchytené agresívne psy, resp. tie, ktoré ohrozujú občanov. V ostatných prípadoch MsP odchytáva túlavé zvieratá len vtedy, ak má potvrdené niektorým z útulkov ich prevzatie.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania