Staničná-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: Holíč

Uzavretý

Miesto kde sa stretava... Castejsie navstevy policie alebo aspon fake kamera ,lebo pitie alkoholi je to najmenej co sa tam deje.

28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na úvod Vás informujem o tom, že v budúcnosti nebudeme odpovedať na fiktívne vytvorené profily, ako je ten Váš "ctihodny občan". Budeme reagovať a odpovedať občanom mesta, ktorí zverenia svoje skutočné meno a priezvisko, s ktorými bude reálna možnosť komunikovať a kontaktovať sa. Aj my totiž odpovedáme reálnym menom, priezviskom a funkciou, ktorú zastávame.
K Vášmu podnetu sa však ešte vyjadrím.
Požívanie alkoholických nápojov na verejnosti nie je zakázané. V meste Holíč je obmedzenie požívania alkoholických nápojov upravené v čl. 5, VZN o verejnom poriadku č. 8/1999, v ktorom je uvedené, že v meste Holíč sa zákaz požívať alkoholické nápoje mimo zariadení na to určených vzťahuje na: námestia, ul. Zámockú, parky, ihriská, kostoly, cintoríny, zdravotnícke zariadenia, zastávky, priestory pred školami, predajňami potravín a pohostinstvami. Nevzťahuje sa teda na miesto, ktoré uvádzate.
V prípade, že na uvedenom mieste zaznamenáte páchanie akejkoľvek protiprávnej činnosti (trestný čin, alebo priestupok), napr. vandalizmus vo forme poškodzovania cudzej veci, požívanie alkoholických nápojom osobami maloletými, alebo mladistvými, drogovú trestnú činnosť a iné, je potrebné volať na linku polície 158, resp. 112, prípadne Obvodné oddelenie Policajného zboru Holíč - 034/6682333, alebo na linku 159 - Mestská polícia Holíč, resp. 034/6683333, nie konštatovať a zverejňovať prázdnu fotografiu s časovým odstupom. MsP Holíč v rámci výkonu služby pravidelne kontroluje chodník cez gaštanovú alej, a to od ul. Lúčky, ako aj od ul. Staničnej (Vami uvádzané miesto).
Mesto Holíč v roku 2019 reagovalo na Výzvu MV SR, v rámci ktorej získalo časť požadovanej dotácie na projekt rozšírenia kamerového systému v meste Holíč o 5 kamier, na 5 nových miest. Do projektu rozšírenia kamerového systému bola zahrnutá aj kamera priamo na uvedenom nadjazde. Nakoľko sa podarilo získať iba časť požadovanej dotácie, zvážime ktorá/é kamera/y budú v meste umiestnené a inštalované. Chceli by sme však, aby bola inštalovaná práve kamera na nadjazde, ktorej montáž a inštalácia prichádza reálne do úvahy po skončení zimy, v jarných mesiacoch roku 2020.

Mgr. Branislav Mlynka, náčelník MsP Holíč

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.