Hviezdoslavov-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Hviezdoslavov

Vyriešený

Zarastené, nepokosené

13. máj 2019

Dominika

Zdravím Marek,poprosím o upovedomenie majiteľa pozemku aby si ho udržiaval čistý a pokosený. Viackrát sme ho čistili a kosili ale nie je to náš pozemok.Burina je už cez plot. Ďakujem pekne.
13. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Majiteľ bude upovedomený. Ďakujem za podnet.

Marek Lackovič, starosta
13. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Majiteľ promptne poskytol v tejto veci súčinnosť a prisľúbil pokosenie tohto pozemku v horizonte niekoľkých dní/týždňov. Zdôraznil pritom, že vlastní i celú priľahlú komunikáciu (viď katastrálna mapa nižšie) a požiadal nás, aby sme tlmočili aj možnosť spolupráce zo strany občanov, ktorí majú na jeho pozemkoch zložený stavebný materiál, či dokonca túto súkromnú komunikáciu využívajú...

Marek Lackovič, starosta
13. máj 2019

Dominika

Ďakujem pekne za rýchlu odpoveď. O pozemok bolo viac krát postarané ale majiteľ sa o neho nestaral od kedy tu bývame. Mal by kontaktovať každý susediaci dom s pozemok a ak niekto využíva jeho pozemok tak s nim vytvoriť zmluvu o prenajme kde bude uvedená aj údržba pozemku pravidelným kosením. Prajem pekný deň.
22. máj 2019

Jano

Dobry den p. Dominika no ja by som velmi do tychto veci nerypal, pretoze ako napisal p. starosta aj ta cesta po ktorej kazdy den jazdite domov je toho isteho majitela ako ten priestor s burinou a predpokladam, ze mu za jazdu po tej ceste neplatite. Pokial da dotycny majitel na zaciatok ulice rampu, tak budeme musiet chodit vsetci okolo a myslim, ze toto nechceme. Kazdy z majitelov prilahlych domov sa o ten kus pri svojom plote stara a nema ziadnu dohodu s majitelom, len tento jeden kus je zarasteny, co myslim, ze je vyzitka majitela prilahleho domu.
30. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Trávnaté plochy boli napriek pretrvávajúcim dažďom pokosené...

Marek Lackovič, starosta
04. jún 2019

Richard

Jano, Ak by ten pozemok po ktorom chodis autom domov patril panu X , a ty by si na nom nemal podiel nikdy v zivote by ti banka na neho hypoteku nedala,
Takze to by som povedal ze cesta patri nejakym dielom kazdemu domu a nie jednemu cloveku ktory si tam da rampu a my budeme chodit nejak naookolo.
Treba najprv prezistit fakty az tak tu pisat :).. M

Uzi si den
21. jún 2019

Jano

Richard. Ja fakty prave ze ovladam. Skus si pozriet kataster a potom mudruj. Ta cesta co je pri tom zarastenom (teda teraz uz pokosenom) pozemku patri jednemu majitelovi a to tomu co v zadu stava teraz 4 domy. Oficialna pristupova cesta na cele zahrady je cesta, ktora vedie popri druzstve (sypke) a ta je mimochodom statna a v katastri Kvetoslavova. A ano, aj my tu vlastnime cesty, ale len tie, ktore idu popred nase domy. Takze najprv pozriet kataster a potom vypisovat hluposti mily Richard ;-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania