Grasalkovičova-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Ivanka pri Dunaji

V riešení
meno
Daniel 28. marca 2021

Dobry den, chcel by som upozornit na dlhodobe nedodrziavanie pravidla pravej ruky na krizovatke bez znaciek Sadova - Grasalkovicova. Vozidla prichadzajucie zo Sadovej ulice (vid foto) by mali dat prednost vozidlam iducim z Grasalkovicovej ulice. Realita je vsak taka, ze odhadom 9 z 10 aut iducich zo Sadovej pri krizovatke s Grasalkovicovou ani len nepribrzdi. Po Sadovej ulici v poslednej dobe jazdi vacsie mnozstvo dodavok a nakladnych vozidiel, a tie sa vacsinou cez krizovatku prezenu tak zhruba 50kou bez naznaku pribrzdenia. Hrozi riziko dopravnej nehody, kludne sa pridte presvedcit. Riesenim by mohol byt spomalovac na Sadovej tesne pred krizovatkou s Grasalkovicovou, alebo dopravna znacka na Sadovej pri stlpe na mojej foto - upozornenie na davanie prednosti sprava. Dakujem za odpoved.

30. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie. Pre Vašu informáciu, tento týždeň, od 30.03.2021 sa začne realizovať projekt dopravného značenia, na zdôraznenie zavedenej prednosti v jazde vozidlám prichádzajúcim sprava vo všetkých realizovaných zónach 30. Súčasťou projektu je aj križovatka Sadová – Grasalkovičova. K tomu bola krátka informácia aj v ostatnom vydaní Ivanských novín.

admin
30. marec 2021

Alojzia Semaňáková

Dobry den, rovnaka situacia je aj na krizovatke Stefanikova- Pri Palenici, ziadne znacky a vozidla i bicykle uhanaju po Stefanikovej smer Mohyla jedna radost aj 60tkou...Dakujem.
08. apríl 2021

Daniel

Dobry den, dakujem za odpoved. Musim vsak skonstatovat, ze na tejto konkretnej krizovatke sa po nakresleni trojuholnikov absolutne nic nezmenilo a auta, castokrat nakladne, si od Sadovej tadial uplne veselo prefrcia bez akehokolvek naznaku pribrzdenia (rychlost odhadujem na 50-60 km/h) a brzdia az na krizovatke Sadova - Zaleska. Chapem, ze pravidlo pravej ruky ma za ciel znizit rychlost, tu sa to vsak nedeje. Verim, ze na zapade toto pravidlo moze fungovat, tu sa vsak ludia budu vyhovarat, ze to roky bola hlavna cesta alebo jednoducho preto, ze ide o dlhu rovnu cestu, tak ju automaticky povazuju za hlavnu a neriesia, ze na krizovatke nie su ziadne znacky. Pripominam teda moj povodny navrh - bolo by mozne dat spomalovac na Sadovu, tesne pred krizovatkou s Grasalkovicovou? Tym padom by tam vozidla boli nutene spomalit a verim, ze by to prispelo k dodrziavaniu pravidla pravej ruky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania