Červená Armáda-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Jablonica

Uzavretý
meno
Barbora 25. apríla 2022

Dobrý den, náš sused má vo svojom dvoře "druhý zberny dvor". Ako sa dá toto riesit? Je to dost neprijemne vzhladom k tomu že tu máme malé děti, a potkany od něho lietaju jedna radost. Už to tu trvá dlhsie má tu kopec haraburd starých chladniček, televizorov a upratat si to nechce. Dakujem.

26. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Za prvé nevieme, kto ste a teda ani nevieme, kto je Váš sused....čiže podnet je veľmi všeobecný.
Za druhé. Takýto, či podobný prípad sme sa už snažili riešiť a nie je to jednoduché, nakoľko sa podľa všetkého nejedná o verejné priestranstvo, ani obecný pozemok. Preto sme sa obrátili na portál "isamospráva.sk", ktorý pomáha samosprávam stanoviskami, či usmerneniami k jednotlivým problémom. Tu je časť odpovede:
"Obec nedisponuje príliš veľkými kompetenciami pri riešení uvedeného problému, nakoľko situáciu komplikujú aj okolnosti, ako nevyjasnené vlastnícke vzťahy, problematické určenie či ide už o odpad, alebo zatiaľ len o veci, predmety, ktoré niekto využíva a zatiaľ sa ich nezbavuje, čiže ide len o neporiadok na súkromnom pozemku a nie nelegálnu skládku. Problémom je samozrejme aj neprispôsobivosť daných občanov a pod. Ale treba skúsiť nejaké postupy, hoci to určite bude beh na dlhé trate."
Máme za to, že toto je problém, ktorý sa nemá riešiť cez portál "odkaz pre starostu", ale oficiálnym podnetom, kde budú aj veci konkretizované (kto podnet podáva, kde presne sa nachádza lokalita so skládkou a pod...). To aj z dôvodu, že do riešenia bude zrejme zapojený aj odbor životného prostredia. Preto považujeme tento Váš podnet za tohto stavu z pohľadu portálu "odkaz pre starostu" za uzatvorený a odporúčame postupovať tak, ako je uvedené vyššie
S pozdravom

Ing. Silvester Nestarec
starosta obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.