Sneh a poľadovica

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 03. decembra 2012

Dnes prišla konečne už po druhý raz v roku pani zima a zas je tu ten istý problém. Keď nie sneh tak ľad a nikoho to netrápi. Šmýka sa, starí ľudia kým dôjdu do kostola, aj omša skončí. Už nech sa niekto zobudí. Od rána ešte nikto cesty v meste neposýpal a to sú čistý ľad.

Kto je povinný posýpať cesty v meste, kde treba volať, komu to hlásiť, keď nie sú posypané cesty a chodníky?

03. december 2012

bikerxnx

...azda si nemyslite, že mesto bude "už" začiatkom decembra vykonávať zimnú údržbu chodníkov :)
04. december 2012

KKK

je to hrozne
04. december 2012

ollinko-kk

To co bolo vcera v kezmarku na cestach a chodnikoch je vizitka pana starostu gratulujem.stary ludia chodili skoro po 4nozky aby nepadli a auta sme si skoro tlacili.
04. december 2012

Milo

Pridal by som sa, s otázkou, prečo keď už sa posypuje, myslím mestské komunikácie a chodníky, prečo sa nepoužíva na posypovanie chemický materiál - soľ, ale posypujú kamienkami.Dnes ráno, t.j. 4.decembra ráno boli komplet križovatky v meste a na sídliskách ako zrkadlo.Kamienky na tak stačenom snehu už veľmi nepomohli. Stačilo to v pondelok cez deň posypať podobne ako slov.správa ciest,ktorý sa staraju o cesty 1,2,3 triedy soľou a bol by pokoj.
Nehovoriac, že tie kamienky treba každú jar pozbierať , ale kým sa to stane máme na sídlisku prach aj do pol mája.Niečo super nielen pre alergikov.
Bol som dnes v Poprade na Juhu, a tam boli cesty buďto mokré, alebo už vyschnuté, žiadna križovatka ako u nás, kde to bolo samé zrkadlo.
04. december 2012

Stan

Tak a priroda to vyriesila, usetrili sme 1,5 mil eur za zimny stadion a mozme sa sa aj tak korculovat.. Jednak nase technicke sluzby opät prekvapil sneh a lad v decembri /kto by ho teraz cakal,mal prist az v maji/ a jednak usetrime na posype a za to mozme v lete kupit ten slavnoneslavny zimak...
04. december 2012

Zuzana

Chcela by som opraviť komentár pána Mila: Cesty triedy 1,2,3 má na starosti Správa a údržba ciest a nie Slovenská správa ciest. Tá je vlastníkom len 1 tried, ale údržbu si objednávajú od SÚC PSK.
04. december 2012

XXX

Vážení páni tam na radnici, to naozaj bude mesto počas celej zimy takto vyzerať? Neposýpané, okolo radnice na lampárni čistý ľad a pod. Hlavná vec, že majitelia nehnuteľnosti sú pravidelne kontrolovaní MP či majú upratené pred svojim domom alebo prevádzkou. A čo VY na MÚ Vám kto uprace? A kto skontroluje? To nieje len teraz je to stále takto. Na Technické služby samozrejme nie su peniaze (tie sa už minuli na iné hlúposti pod. zimnému štadiónu) a manuálna práca nevonia nikomu. Nech sa ľud aj pozabíja. Prajem Vám ísť pešo po tomto meste , to sa pobavíte!!! Dovi v našej super KLINIKE.
04. december 2012

valer

súhlasim s panom Milom bolo by asi rozumnejšie posypovať soľou ako kamienkami. Hlavne by mali byť chodniky a cesty odhrnuté .
05. december 2012

Katastrofalne cesty!!!

Pan primator treba sa zobudit a starat sa o cesty aj na sidliskach a nie len na hlavnej ceste. Ludia sa smykaju a o autach ani nehovorim. Je to katastrofalne aby v dnesnej dobe neboli posypane cesty, samozrejme nic nove ved zijeme v Kezmarku. Auta, ktore by sa mali o to starat zbieraju iba kilometre? Pretoze nechapem aky to ma vyznam jazdit s pluhom nahor a ani jeden kamienok nevysypat na cestu pri tom ich mal plnu zasobu. Treba sa zacat starat o mesto takym prikladom je mesto Poprad !!!!! Tak sa vsetci na radnici zobudte a necakajte kym sa lud pozabija a auta rozbiju. Dobre rano ludia sme v 21.storoci!!!!
05. december 2012

KATASTROFA!!!!

Ak zavolate p. primatorovy ten vas odporuci na technicke sluzby kde k vam nebudu velmi mily a nakoniec sa dopracujete akurat k tomu ze sa zase nic nestane a zbytocne ste si minuli kredit.... Mozem povedat ze na nasej ulici (Priekopa) posypávali cestu az vecer o 19:00... Cez den som siel autom po meste a situacia na cestach bola hrozna aj napriek tomu ze som siel minimalnou rychlostou 2krat som dostal smyk :-( Myslim si ze je na mieste polozit si otazky ci by mesto a technicke sluzby nemali brat plnu zodpovedbost za nehody sposobene zlym stavom vozovky o ktoru sa maju starat, mozno potom by sa konecne zobudili a zacali nieco robit s mestom!!!!!!!!!!!!! A to nehovorime ani o chodnikoch v meste! Kedy sa to konecne zmeni a nase mesto budu viest zodpovedny ludia ktorim zalezi na jeho stave....
05. december 2012

Nikol

Hlavné ťahy sú ako tak posypané ale vedľajšie cesty a chodníky nič ...poľadovica !!! ...dnes som šla pešo do práce ,pretože som dostala včera taký šmyk ,nejdem riskovať ďalej /a to som šla minimálnou rýchlosťou z Toporcerovej ulici na križovatku pred Billou !!! /
05. december 2012

mstrimini

Na sídlisku Juh bola tiež sranda ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................
05. december 2012

Nikol

prosím Vás pre pokoj v rodine dajte tie cesty do poriadku :) muž ma "zabije ",keď roztrepem auto :)
05. december 2012

Vlado Klimeš

Hlavné cesty nespravuje mesto, preto sú v podstatne lepšom stave.Technické služby nerobia, ak si ich služby mesto neobjedná.
05. december 2012

monika

no presne tak, ja som išla s detmi do škôlky na Možiarsku a cesta ako zrkadlo, jedna katastrofa, išla som ako na korčuliach a to som sedela v aute!!!!!!!!!
05. december 2012

JA

Dajme ruku na srdce a voľme konečne toho kto má chuť sa o naše mesto postarať, toho čo v rámci možnosti vyzdobí mesto na Vianoce aspoň na úrovni mesta a nie dediny, toho čo sa postará o cesty a chodníky, toho čo neoklame obyvateľov mesta Kežmarok, že bude mať široko daleko velkolepí štadión!!!!! Snad nabudúce už konečne nastúpi niekto iný na trón primatora!!!!!! Kežmarok = HAMBA v súčastnosti!!!!
06. december 2012

peter

peter:treba ist na verejne zasadnutie a vsetkych vypiskat nech sa hambia za to co dokazuju uz niekolko rokov nie jeden ale vsetci kezmarcania aby sa pani uvedomili prajem im aby sa na tohtorocnom silvestrovskom programe zabavali len pani z mestskeho uradu a bezdomovci aby im kezmarcania ukazali ako ich maju vsetkych v p...a radsej sa sli zabavat do popradu ktory ma uroven ved aj v takej lubici je viac akcii ako tu a ze okres kezmarok hahaha dedina hlupakov!!!!!!!!!je toho uz fakt dost!!!
07. december 2012

K.

Kompetentný pán z MsÚ, ktorý schvaľuje výjazdy zimnej údržby, asi otvoril oči cestou do práce. Už dávno som nevidel tak posypanú ulicu Priekopa, a niektoré križovatky. Alebo... sleduje stránku odkazprestarostu.sk. :)
07. december 2012

Odkaz pre starostu

@K: Tvrdím stále - keď úradník i volený predstaviteľ nie je pod verejnou kontrolou nerobí nič, resp. robí si čo chce (česť výnimkám)...Práve preto, je tu pre vás aj naďalej portál Odkazprestarostu.sk! ;)
09. december 2012

Leo

Len sa neteste este len zacne snezit :-)))
16. december 2012

Brmbolec

Hm...ako vždy, nič nové v skapatom Kežmarku.... čo z toho, že sa tu rozčuľujeme nad stavom v KK... veď tí "vyvolení" aj keď už pri ďalších voľbách neprejdú, tak sú za vodou.. a ten čo príde po nich? no nezávidím mu...hrabať sa z tej vydlabanej diery... ja sa po tomto meste ani neprechádzam.. radšej to namierim do iného mesta...
20. december 2012

Odpoveď samosprávy

Za správu a údržbu miestnych komunikácii su zodpovedné Technické služby, s.r.o., Kežmarok, u ktorých si Mesto tieto práce objednáva. V prípade náhlej poveternostnej zmeny nie je možné s disponibilnými dopravnými prostiedkami zabezpečiť zimnú údržbu v krátkom čase na všetkých cestách, ktorých je v meste viac ako 37 km a chodníkov skoro 2 krát viac. Kolízne situácie občania hlásia priamo operatívne na dispečing Technických služieb s nepretržitou službou na tel. 052 468 08 21.

Ing. Ladislav Faix, prednosta MsÚ
09. január 2013

Mária

"škoda"? že sa to vypomstilo pánu primatorovi, prajeme skore uzdravenie, lebo čo budú robiť na mestskom úrade bez veliteľa?
31. január 2013

peter

31.1 od juhu, až po autobusovú stanicu otras, ani 5 cm. neposypané, išiel som po tráve, ako ostatní ľudia.
29. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nedávno sme v podobnej situácií zverejnili odpoveď Ing. Miroslava Škvareka, MPH, ktorá sa týka aj tohto podnetu: "Mrzí ma že máte takú negatívnu skúsenosť, ale našou snahou je zabezpečiť aby všetky lokality v meste boli schodné a aby boli aj bezpečné a pri kapacitných možnostiach, ktoré máme, nie sme schopní v priebehu niekoľkých hodín zabezpečiť dôkladnú očistu mesta. Chcem Vás poprosiť, ak v budúcnosti nastane situácia, že je potrebné niečo operatívne riešiť v rámci zimnej údržby, volajte alebo cez sms dajte informáciu o probléme priamo na dispečera zimnej údržby p. Holovu, ktorý zabezpečuje koordináciu zamestnancov pri tejto činnosti. Kontakt: Mobil: 0905 494 738, mail: [email protected]. Prípadne zavolajte na vrátnicu VPS: tel: 052/4680821 a nechajte odkaz čo treba riešiť."

Mgr. Ondrej Miškovič, referent oddelenia komunikácie a propagácie mesta Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania