Parkovanie na ul.Mučeníkov

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
J. Hovanec 06. decembra 2012

Chcem sa opýtať či by sa nedalo niečo poriešiť s parkovaním na ulici Mučeníkov! Počas pracovných dní je tam málo parkovacích miest a veľa klientov Slov.pošty,Soc.poisťovne,Psych.-por.centra,Stavebného úradu, donedávna aj Okr.prokuratúry a mnohých ďalších. Počas pracovných dní je však aj školské vyučovanie a to znamená že denne od rána až do popoludnia tam parkuje a tým zbytočne zaberá parkovacie miesta osem až desať áut učiteľov a pedagogických pracovníkov základnej školy. Nemohli by tieto autá parkovať za bránou v školskom dvore, ako je to napríklad v ZŠ Nižná brána? Miesta je tam dosť a aj majitelia týchto áut by mali bezpečnejšie parkovanie. Stačilo by predsa každé ráno otvoriť bránu... Stačilo by tam umiestniť dopravnú značku ´´vyhradené parkovisko´´...

11. december 2012

Nikol

to je fakt ...ani rodičia nemajú , keď si prídu po svoju ratolesť nemajú kde parkovať
20. december 2012

NaeX

Ja už viem ako sa to bude riešiť. Bude tam platené parkovanie.
20. december 2012

Odpoveď samosprávy

Posunuli sme odkaz na základnú školu, kde mohol takto dobre informovaný pisateľ podnet priamo zaslať a v kometencii ktorej je využívanie areálu školy.


Ing. Ladislav Faix, predmosta MsÚ
30. december 2012

j.hovanec

...posunuli sme odkaz na základnú školu, kde mohol takto dobre informovaný pisateľ podnet priamo zaslať a v kometencii ktorej je využívanie areálu školy... Myslel som si že zriaďovateľom školy je Mesto Kežmarok, takže pardón.
14. január 2013

Odkaz pre starostu

Zriaďovateľom školy je samospráva, preto je otázka na správnom mieste. Budeme sa pýtať na riešenie podnetu.
16. marec 2013

j.hovanec

Je známe, že v Kežmarku zdochol pes! Pokiaľ tu budú páni ako Faix, Šajtlava, Zima atď... asi sa s tým tak skoro nič robiť nebude.
12. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Keďže samospráva stále bez vysvetlenia nekomunikuje so svojimi občanmi prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk, museli sme sa opýtať aj na aktualizáciu tohto podnetu pomocou Infozákona.

Samosprávy sme sa opýtali:
Ako bol vyriešený verejne dostupný podnet občana (tu je link: https://www.odkazprestarostu.sk/kezmarok/podnety/2607/parkovanie-na-ulmucenikov), ktorý poukazuje na nedostatok parkovacích miest na ul. Mučeníkov, a ktorý aj navrhol možnosť riešenia problému s parkovaním a to takým spôsobom, že zamestnancom základnej školy by bola vytvorená možnosť parkovania v areáli školy v priestoroch školského dvora, čím by sa uvolnilo niekoľko parkovacích miest na ulici?

Odpoveď samosprávy je nasledovná:
Mesto po upozornení školy na podnet nemá k nemu priame informácie.
Vzhľadom však na doterajšie počasie sa podnetom zo strany školy bude možné zaoberať až v tomto jarnom období.

pripravené z podkladov Mestského úradu dňa 11.04.2013
12. apríl 2013

Odkaz pre starostu

Tak, sledujme naďalej tento podnet. Keby ste vypozorovali nejakú zmenu, dajte vedieť v diskusii.
06. február 2020

Odpoveď samosprávy

Po rekonštrukcii komunikácie sa usmernila a vyznačila aj statické doprava v max. miere, čo pripúšťala norma. Priestor na ul. Mučeníkov nafúknuť už nevieme. Viem, že sa odstavné plochy v priestoroch areálu školy medzi telocvičňou a Jursatom vybudovali, robili to bývalé technické služby. Asi bude potrebné osloviť p. riaditeľku školy a usmerniť učiteľov.

Ing. Ladislav Tomaškovič
Zástupca vedúcej oddelenia, Doprava a cestné hospodárstvo v meste Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania