Pozemky sídlisko juh

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Miroslav Gallik 25. februára 2014

dobrý deň prajem , prosím vás robí sa niečo v tých pozemkoch (nevysporiadané pozemky s obcou Ľubica) či sa to len posuva a posuva ??? je nemožne robiť sanácie bytoviek ,nedá sa využivat žiadne fondy na opravu zateplovanie a podobne nedá sa odkupovať byty

24. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva stále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Samospráve sme položili tieto otázky:

- Vzhľadom na absolútnu absenciu informácií o dlhoročnej nevyriešenej kauze a spore medzi obcami Kežmarok a Ľubica o pozemky na sídlisku Juh, Vás žiadam o informácie o súčasnom stave tejto kauzy.

- Aká je súčasná situácia?

- Kedy konečne dôjde k naplneniu dlhoročných sľubov samosprávy a kauza bude vyriešená v prospech obyvateľov dotknutých území?

- Čo robí samospráva v prospech vyriešenia tejto kauzy?

- Žiadam o zverejnenie všetkých doterajších aktivít v tejto kauze, aj tých plánovaných.

Samospráva odpovedala nasledovne:
24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za dlhší čas, kedy nebolo na tento podnet odpovedané. Podnet sme posunuli na vyjadrenie na príslušné oddelenie MsÚ mesta Kežmarok a v najbližšom čase sa ním budeme zaoberať a poskytneme ďalšie informácie.
Ďakujem za pochopenie.

S pozdravom,
Mgr. Ondrej Miškovič, odd. komunikácie a propagácie mesta Kežmarok.
30. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vyjadrenie na Váš podnet poskytla JUDr. Adela Bednárová, vedúca právneho oddelenia: „Vo veci tzv. sporného územia prebieha v súčasnosti konanie na Krajskom súde v Prešove vo veci žalobcu Obec Ľubica, Gen. Svobodu 248/127, Ľubica proti žalovanému Okresný úrad, katastrálny odbor, Baštová 16A, Kežmarok o preskúmanie zákonnosti opatrenia a postupu žalovaného zo dňa 07.06.2018 (obec Ľubica napadla zákonnosť postupu katastrálneho odboru pri zápise, ktorým sa uskutočnila zmena hraníc katastrálnych území Ľubica Kežmarok, t.j. časť sídliska Juh, ktorá bola na katastrálnom území Ľubica sa v súčasnosti nachádza na katastrálnom území Kežmarok). V tomto konaní bolo za účastníka konania pribraté Mesto Kežmarok a následne aj ďalší účastníci konania dotknutí zmenou katastrálnych území. V konaní bolo vydané neodkladné opatrenie, ktorým súd rozhodol o priznaní odkladného účinku správnej žalobe.

Na základe neodkladného opatrenia bola v katastri nehnuteľností na dotknuté listy zapísaná poznámka v tomto znení:

Poznamenáva sa Uznesenie KS v Prešove sp. zn. 6S/69/2018 zo dňa 7.2.2019 o návrhu Obce Ľubica na priznanie odkladného účinku správnej žalobe, ktorým rozhodol o priznaní odkladného účinku správnej žalobe a odložení vykonateľnosti opatrení žalovaného OÚ Kežmarok, katastrálny odbor č.j. OU-KK-KO1/Z932/18- Bi, ktorými boli vykonané zápisy do KN z dôvodu zmeny hranice katastrálneho územia Ľubica a katastrálneho územia Kežmarok do právoplatného skončenia správneho súdneho konania sp. zn. 6S/69/2018 a ktoré konanie sa týka pozemku parc.č. C-KN 14804 – P29/2019-227/2019 ( K.ú. Kežmarok ), Opravné uznesenie KS v Prešove sp. zn. 6S69/2018 zo dňa 16.4.2019 – P111/2019-245/2019

Predmetná poznámka nie je prekážkou pre odkúpenie bytov, nakoľko kataster aj po zápise tejto poznámky robí zápisy do katastra nehnuteľností, t.j v prípade predloženia kúpnej zmluvy povolí vklad vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností.

V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím neváhajte kontaktovať.“

Mgr. Ondrej Miškovič
Oddelenie komunikácie a propagácie mesta Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.