Cesta I/67 v meste Kežmarok.

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. apríla 2014

V novembri 2013 sme sa dozvedeli odpoveď na otázku týkajúcu sa rekonštrukcie cesty v Kežmarku:
"Rekonštrukciu obrusných vrstiev cesty I/67 zabezpečovala SSC, rekonštrukciu vodovodu zabezpečovala PVPS a.s. Poprad. Počas realizácie prác v rámci kontrolných dní ako aj pri preberacom konaní , boli investori upozornení zo strany zúčastnených zástupcov nášho oddelenia na nutnosť odstránenia zistených nedostatkov , okrem iných aj tých , ktoré občan uvádza v podnete.

Eva Kelbelová, vedúca oddelenia ÚPŽPSK MsÚ Kežmarok "

Zaujímalo by ma, konkrétne na aké nedostatky upozorňovali zúčastnení zástupcovia mesta, a aké ďalšie kroky podnikli, aby boli nedostatky odstránené. Je možné zverejniť nejaké zápisnice zo stretnutí, listy a výzvy na odstránenie nedostatkov? Myslím si, že od novembra 2013 ubehlo dosť času, aby sa nedostatky začali odstraňovať.
Doplňujúca otázka: Zdá sa zástupcom mesta most pri svetelnej križovatke úplne v poriadku? Prečo sa za peniaze ušetrené pri realizácii svet. križovatky neopravila povrchová vrstva vozovky na moste? (kde sa použili ušetrené peniaze?) Prečo sa vlastne nerekonštruovala komplexne celá ulica? V blízkych mestách a dedinách sa to dalo, aj za cenu zmeny rozpočtu a presunu financií z iných položiek... Zdá sa predstaviteľom mesta prejazd mestom dostatočne reprezentatívny?

19. apríl 2014

K.

Možno v rámci kontrolných dní, ako aj pri preberacom konaní, pri upozornení na nedostatky stačilo investorom ukázať prstom na blízky chodník, polorozpadnutý plot kasární, zhrdzavené zábradlia, padajúce oporné múry, burinu prerastajúcu cez chodníky a obrubníky... a zástupcovia mesta možno veľmi rýchlo začali pozerať dole na špičky svojich topánok... a radšej už boli ticho.
24. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva stále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Infožiadosť bola samospráve zaslaná v tomto znení:
"Podľa autora podnetu, ktorý je uverejnený tu: https://www.odkazprestarostu.sk/kezmarok/podnety/8815/cesta-i67-v-meste-kezmarok, v novembri 2013 sa od samosprávy dozvedel nasledujúcu odpoveď na otázku týkajúcu sa rekonštrukcie cesty v Kežmarku: 
"Rekonštrukciu obrusných vrstiev cesty I/67 zabezpečovala SSC, rekonštrukciu vodovodu zabezpečovala PVPS a.s. Poprad. Počas realizácie prác v rámci kontrolných dní ako aj pri preberacom konaní , boli investori upozornení zo strany zúčastnených zástupcov nášho oddelenia na nutnosť odstránenia zistených nedostatkov , okrem iných aj tých , ktoré občan uvádza v podnete. 

Eva Kelbelová, vedúca oddelenia ÚPŽPSK MsÚ Kežmarok " 



- Na aké konkrétne nedostatky upozorňovali zúčastnení zástupcovia mesta, a aké ďalšie kroky podnikli, aby boli nedostatky odstránené?

- Žiadam zverejniť zápisnice zo stretnutí, listy a výzvy na odstránenie nedostatkov.

- Zdá sa zástupcom mesta most pri svetelnej križovatke úplne v poriadku? Prečo sa za peniaze ušetrené pri realizácii svetelnej križovatky pri Tatraľane neopravila povrchová vrstva vozovky na moste?

- Kde sa použili ušetrené peniaze?
- Zdá sa predstaviteľom mesta prejazd mestom dostatočne reprezentatívny?

Tu je odpoveď samosprávy:
01. júl 2014

Odkazprestarostu.sk

Autor podnetu nie je spokojný s odpoveďou samosprávy a má na ňu nové otázky. Tu sú:

"Cesta I/67 v meste Kežmarok, part 2
V odpovedi na podnet "Cesta I/67 v meste Kežmarok" , som sa dozvedel iba povrchné, a nekonkrétne odpovede na moje otázky. Preto by som sa opýtal predstaviteľov samosprávy:
Je možné zverejniť spisový materiál obsahujúci pozvánky na rokovania zvolané mestom s prezenčnými listinami a zápismi z týchto rokovaní spolu s uplatňovanými požiadavkami mesta? Aké konkrétne sú výsledky týchto rokovaní?
Sú zápisnice nejakým spôsobom tajné, prípadne obsahujú obchodné tajomstvo? (ako prípad hľadania receptu na teplú vodu s obchodným tajomstvom za 120 000,-€ založený v zásuvke niekde na MsÚ)
Prečo sa všetky finančné prostriedky nepoužili na dofinancovanie rekonštrukcie priľahlých chodníkov, ale na kofinancovanie revitalizácie centrálnej zóny mesta Kežmarok? Čo konkrétne sa z týchto prostriedkov kofinancovalo? Pretože predpokladám, že revitalizácia centrálnej mestskej zóny musela byť pokrytá fin. prostriedkami na 100%... (súdiac podľa tempa rekonštrukcie, jej priebehu a výsledku to asi tak celkom nebolo... ale to už je o niečom uplne inom, a smutnom...)
Prečo sa meste Kežmarok nepremýšľa aspoň trošku podobne ako v okolitých dedinách a mestečkách, a nezabezpečila sa rekonštrukcia chodníkov popri rekonštrukcii cesty? Je podľa zástupcov mesta v poriadku, keď na chodníkoch rastie burina, a plot býv. kasární vyzerá ako po skončení nejakého vojnového konfliktu?
Zdá sa predstaviteľom mesta Kežmarok prejazd mestom Kežmarok v smere od Popradu na Spišskú Belú a opačne dostatočne reprezentatívny?
Za konštruktívne odpovede ďakujem. A ak nebuú odpovede, tak nech sú viditeľné výsledky."

Otázky zašleme samospráve a nedočkavo budeme čakať na odpovede.
04. august 2014

Odpoveď samosprávy

Tak sme sa znovu opýtali:

Žiadam zverejniť spisový materiál obsahujúci pozvánky na rokovania zvolané mestom s prezenčnými listinami a zápismi z týchto rokovaní spolu s uplatňovanými požiadavkami mesta, ktoré spomína vo svojej odpovedi primátor Šajtlava pri tomto podnete https://www.odkazprestarostu.sk/kezmarok/podnety/8815/cesta-i67-v-meste-kezmarok

Prečo sa všetky ušetrené finančné prostriedky zo svetelnej križovatky medzi bývalými kasárňami a Tatraľanom nepoužili na dofinancovanie rekonštrukcie priľahlých chodníkov, ale na kofinancovanie revitalizácie centrálnej zóny mesta Kežmarok?

Čo konkrétne sa z týchto prostriedkov kofinancovalo?

Prečo sa meste Kežmarok nepremýšľa aspoň trošku podobne ako v okolitých dedinách a mestečkách, a nezabezpečila sa rekonštrukcia chodníkov popri rekonštrukcii cesty?

Je podľa zástupcov mesta v poriadku, keď na chodníkoch rastie burina, a plot býv. kasární je v dezolátnom stave?

Zdá sa predstaviteľom mesta Kežmarok prejazd mestom Kežmarok v smere od Popradu na Spišskú Belú a opačne dostatočne reprezentatívny?

Odpovede samosprávy boli nasledovné:
24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Zo strany SSC došlo k oprave poklopov aj odvedeniu zrážkových vôd.

Ing. Eva Kelbelová, odd. UPŽPSP MsÚ KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania