Szemetes kukák a Víz utcán

Zodpovednosť za riešenie: Komárno

Vyriešený
meno
Zsolt 18. apríla 2016

A Víz utcán levő szemetes kukák környékén rettenetes kosz,piszok, bordel található nap mint nap. Köszönhető ez egyes egyének tevékenységének, akik a kukákban levő zsákokból kiszórva, kidobálva a kidobott szemetet a (képeken is látható) módon hagyják maguk után. Ezzel kárt téve a környezetünkben, a tisztaságról, rendezettségről nem is beszélve. Az így kiszórt szemetet egy nagyobb szél viszi tovább és szennyezi a környéket, környezetet.
Kérném szépen ennek a problémának a mielőbbi kiküszöbölését, rendezését.

19. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet! Budeme sa snažiť Vašu požiadavku riešiť po zhodnotení situácie odborníkom príslušného odboru MsÚ v Komárne. Na základe technických a finančných možností úradu sa budeme snažiť problém riešiť.
Köszönjük a felvetést! A bejelentett problémát az illetékes szakosztály emberei igyekezni fognak mielőbb felmérni és a hivatal műszaki és anyagi lehetőségei függvényében mielőbb megoldást találni.

Králik Róbert, hovorca mesta Komárno - Komárom város szóvivője
19. apríl 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

chcel by som vyzvať diskutujúcich, aby sa zdržali osobných útokov na našom portáli. Diskutujte slušne a vecne.

Zároveň Vás chcem upozorniť, že pri vkladaní komentáru ste súhlasili, že budete rešpektovat pravidlá používania portálu Odkazprestarostu.sk. Z toho dôvodu sme vymazali aj dva posledné komentáre.

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Jakub Kmeť
[email protected]
20. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Kontajnerové stanovištia sa vyprázdňujú týždenne dvakrát, v pondelok a štvrtok, okrem toho sa snažíme ich vyčistiť aj počas ostatných pracovných dní. Za dodržiavanie verejného poriadku, ktorého nedodržanie spôsobuje tento jav, zodpovedá mestská polícia.

Alexander Patus, vedúci Komunálneho odboru MsÚ
27. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia nezodpovedá za neporiadok okolo smetných kontajnerov, vykonáva len kontrolu (a to pravidelne) a zisťuje páchateľov, ktorí odpad vyhadzujú. Mesto má veľa takýchto stanovíšť s kontajnermi a o zodpovednosti by sa dalo hovoriť vtedy, ak by pri každom bol jeden policajt. Hlavnú zodpovednosť v tomto prípade majú predovšetkým ľudia, najčastejšie bývajúci v okolí, nakoľko sa pri smetných kontajneroch zvyknú nachádzať konáre, stavebný odpad či nábytok a tento odpad nevyprodukovali neprispôsobiví občania, ale práve občania tam bývajúci, ktorí tento stav potom často kritizujú. Nakoľko sa nestáva, že by niekto zavolal a nahlásil, že niekto vyhadzuje alebo dáva odpad mimo kontajnerov, týmto žiadame občanov aby takéto konanie nie len kritizovali ale aj nahlásili na číslo 159 a priložili ruku k dielu, nakoľko mestská polícia nedokáže byť všade a všetko vidieť.

Ľudovít Rozsnyó, náčelník MsP Komárno

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania