Zupkova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Dargovských hrdinov

V riešení
meno
Ľubomír Štulajter 23. októbra 2019

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či sa v rámci rekonštrukcie dopravného ihriska na Zupkovej počíta aj s úpravou jeho okolia. Dlhodobo tu máme problém s autami jazdiacimi po chodníku a parkujúcimi na ňom. Vodiči ohrozujú chodcov, v zime alebo daždivých obdobiach roznášajú po chodníku blato, pri uzavretom podchode dokonca často parkujú na celej šírke chodníka a chodci ich musia obchádzať po trávniku.
Ako hlavný problém na tomto mieste vnímam plochu vysypanú štrkom medzi koncom chodníka a cestou, Myslím, že po dokončení rekonštrukcie ihriska by pomohlo odstránenie tohto štrkového pásu a osadenie zábran proti vjazdu osobných vozidiel.

28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za podnet, mestská časť odkomunikuje s Magistrátom mesta Košice možnosti riešenia a vybudovania chodníka v lokalite pri dopravnom ihrisku. Po súhlase mesta - vlastník pozemku, pristúpime k spracovaniu projektovej dokumentácie a zapracovaniu finančných prostriedkov do rozpočtu pre samotnú realizáciu. Parkovanie v danom úseku budeme následne riešiť s referátom dopravy mesta Košice a dopravnou políciou.
ďakujeme za pochopenie a pekný deň
Jozef Andrejčák
19. máj 2021

Michal Sokolovič

Každý vidí že niť kde parkovať, no po chodníku sa nejazdí .... Tento stav je už dlhodobý.
19. máj 2021

Ľubomír Štulajter

Okrem iného sa to už prejavuje na stave chodníka. A je len otázkou času, kedy sa to prejaví aj na stave vstupu na dopravné ihrisko, keďže parkujú aj tam.
12. august 2021

Ľubomír Štulajter

Bude sa toto nejako riešiť? Tá skupinka vodičov si už na svoju "slobodu" tak zvykla, že po chodníku jazdia aj teraz v lete, keď naozaj nie je problém zaparkovať inde, dokonca často ostávajú aj v noci voľné miesta na okolitých parkoviskách.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania