Perecká-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Denisa Mészárosová 13. novembra 2020

DObrý deň,
Chcela by som Vás požiadať o znovu postavenie kontajneru na textil z Ekocharita alebo podobné tomu, na zber šatstva použitého , ktoré sa voľne nachádza pohodený v zberných klietkach určených na komunálny odpad alebo na zemi, pred postavením klietok na komunálny odpad , boli tieto kontajnery umiestnené aj u nás.Teraz ale chýbajú, kľudne ich môžete vymeniť za jeden kontajner na sklo , lebo toto sa aj tak nikdy nenaplní do plna, máme ich dva, alebo aj komunálny odpad.
Ďakujem Vám veľmi pekne za vybavenie podnetu.
Mészárosová Denisa

18. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zberné nádoby na šaty a textílie boli zrušené z dôvodu väčšej škody ako osohu. Neustále nájazdy tzv. vyberačov spôsobovali značný neporiadok v okolí nádob a prípadné ich potrestanie bolo málo účinné. Časté boli aj sťažnosti obyvateľov na neporiadok zo šatstva povyťahovaného z kontajnerov a porozhadzovaného po okolí. Množstvo takýchto podnetov sme mali práve prostredníctvom tohto portálu. Ešte použiteľné šatstvo môžete  odovzdať do centier zaoberajúcich sa takouto činnosťou.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
25. november 2020

Vlado

je mozne odovzdat veci priamo v Eko centre (maju tam aj kontajner na satstvo), zo zdanej strany za potravinami Coop jednota, pri poste 5
25. november 2020

Denisa Mészárosová

ďakujem za odpoveĎ, ja som skôr myslela ,že tie kontajnery by mohli poslúžiť občanom , priamo v bydlisku, lebo mnohí ani nevedia kde je zberňa obnoseného šatstva a potom to posúvajú v taškách mimo stojiska .Momentálne v uzavretom stojisku by kontajnery mali väčší význam ako v predchádzajúcom období keď boli kontajnery voľne vonku.
Mészárosová
25. november 2020

Vlado

zial, je to o nezodpovednosti obcanov, ktori aj v uzavretych stojiskach vedia narobit bordel a neporiadok, a nechavaju popri kontajneroch veci, co tam ani nepatria, ci uz je to spominane satstvo, alebo aj ine veci, ktore by mali odniest na zberny dvor a nenechavat pohodene kade-tade.
04. december 2020

Iveta

Dobrý deň. Na Dopravnej, Okružnej, M.R.Štefánika ... sme VEĽMI vďační, že búdy Ekocharity boli odstránené. Vyberači sem chodili ako na bežiacom páse pravidelne viac krát denne. Neustále robili neporiadok a nimi vyhrabaný obsah bol rozhádzaný, rozfúkaný po celom meste, v lepšom prípade skončil v komunálnom odpade. A búdy vlastník vôbec nevyprázdňoval. Takže aj tak to nemalo nijaký vyznam. Šaty, obuv ... môže každý občan odniesť na určené miesto a aspoň to neskončí na ulici. V klietkach s kontajnermi si musíme poriadok už naozaj udržiavať sami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania