Ľ. Štúra-Verejné služby-lavicka s historiou

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení

Dobrý deň. Na Schoellerovej lavičke si môžme vypočuť históriu. Poprosíme o vysvetlenie ako ? Cez QR kód ? Každý má podľa tvorcu tohto nápadu mobilný internet a múdry telefón ? Pre bežných ľudí by tam malo byť nejaké tlačidlo a možno by sa tiež mohli dozvedieť niečo z histórie. Či sme len nepochopili obsluhu tejto múdrej lavičky ?

02. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? útvar primátora, MsÚ Levice

MsÚ Levice
08. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto realizuje už štvrtý rok projekt, v rámci ktorého sa prostredníctvom QR kódov dozvedia nielen obyvatelia, ale i návštevníci mesta informácie a zaujímavosti o pamiatkach v meste. Projekt Schoellerova lavička má doplniť sériu týchto QR kódov, ktoré využívajú modernú technológiu pre priblíženie zaujímavostí. Ľudia, ktorí nevedia načítať QR kód prostredníctvom mobilných telefónov, majú možnosť si prečítať informácie aj v jazykových mutáciách na informačnej tabuli, ktorá, sa nachádza v blízkosti lavičky. To, že lavička príbeh po načítaní QR kódu vyrozpráva, znamená, že sa cez mobilný telefón bude dať zvoliť prehranie textu. Projekt bol nadáciou vyzdvihnutý pre svoju výnimočnosť, kde sa história spája s modernou technológiu a významný vplyv rodiny Schoellerovcov na rozvoj mesta sa týmto spôsobom vyzdvihne a zachová pre ďalšie generácie. Veríme, že projekt prinesie svoj úžitok a obohatí tak poznatky o histórii Levíc. 

útvar primátora, MsÚ Levice
08. november 2021

Iveta

Dobrý deň.
Takže na informačných tabuliach je presne to isté, ako vyrozpráva lavička ? Pozrieme sa. Ale vlastne to nevieme porovnať. A rovnako, ako obyvatelia mesta, ani návštevníci mesta, ktorí nemajú múdry telefón tento projekt múdra lavička využiť nemôžu. V rámci využívania moderných technológií je to dobrý nápad, len to nie je prístupné všetkým. Nie každý fandí novým technológiam, ani v nich nemusí byť zručný. Sú ešte aj inde takéto QR kódové informácie a informačné tabule - keď píšete, že tento projekt sa realizuje už štvrtý rok ? Doteraz sme o ničom nepočuli.
Rodina Schoellerovcov urobila pre rozvoj nášho mesta naozaj neoceniteľné služby a projekty. Naši starí rodičia u nich pracovali. Preto bolo doteraz zarážajúce, že jediná spomienka na túto rodinu je ich erb na kostole. Preto je veľká škoda, že aj hovoriaca lavička je prístupná len časti verejnosti.
18. december 2021

Iveta

Dobrý deň. Chceme sa spýtať, či bude fungovať aj takto poškodený a počmáraný QR kód. Asi bolo vhodné na to myslieť a prekryť ho nejakým krytom, aby bol proti takýmto útokom chránený.
23. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, snažili sme sa odstrániť popisky špeciálnymi prostriedkami. Bohužiaľ, neúspešne. Na základe odporúčania autora lavičky bude celá bočná plocha lavičky nanovo natretá. Taktiež aj QR-kód bude vymenený. Je potrebné však počkať na oteplenie, kedy bude táto realizácia vhodnejšia. 
Ako sa autor vyjadril, natretie lavičky ochranným náterom by v tomto prípade nepomohol, nakoľko povrch lavičky (resp. použitý materiál) neumožňuje zotretie/odstránenie popiskov. 

útvar primátora, MsÚ Levice
23. február 2022

Iveta

Dobrý deň. Ďakujeme za vysvetlenie. Ten QR kód by určite mal byť nejako chránený. Napríklad pod plexisklom, ktoré by sa dalo kedykoľvek vymeniť. Už takto sa k tomu nedostane nikto, kto nemá múdry telefón. A tým počmáraním ďalší záujemcovia. Celé to bolo využité doteraz maximálne na 20 percent. Na toto všetko sa malo pamätať vopred, Pred osadením lavičky a realizácie tohto projektu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania