Parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Soňa 11. júna 2015

Takto je ukončená výstavba parkoviska na ul. Dopravná 28,30 a Vajanského ul.. Keď sa už robilo parkovisko prečo sa nespravilo v celom dvore alebo keď už tak do konca cesty. Toto je hanba.

16. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v zmysle platnej Zmluvy o dielo zo dňa 6.5.2015 uzavretej medzi Mestom Levice a Regionálnou správou a údržbou ciest a.s. Nitra,stredisko správy a údržby Levice, termín ukončenia stavby "Úprava spevnených plôch Vajanského ul. 7,9,11,13,Levice" je jún 2015, tzn., že stavba ako celok ešte nie je dokončená. Začatie preberacieho konania medzi objednávateľom a zhotoviteľom je plánovaný v priebehu 25.týždňa.
Aj keď " kritizovaný priestor " sa nachádza mimo hraníc staveniska stavby , ubezpečujeme Vás, že po celkovom ukončení stavby bude daný určite do lepšieho technického stavu , ako sa nachádzal pred začatím stavby.
Pri budovaní parkovísk Mesto vychádza predovšetkým zo schválenej koncepcie parkovania a z požiadaviek občanov, pričom parkoviská sa budujú postupne,podľa finančných možností mesta.Rozšírenie spevnených plôch po koniec miestnej komunikácie nebolo možné realizovať , pretože bolo potrebné rešpektovať v plnej miere príslušné STN , najmä STN 73 6056 Odstavné a parkovacie plochy cestných vozidiel,STN 73 6110 Projektovanie miestnych komunikácií, ako aj zákon č.135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách , zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a vyhlášku MV SR č.9/2009 Z.z.

Ing. Ernest Szilvás, ref. investičných činností MsÚ Levice
30. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v 25. týždni, t.j. 17.06.2015 bolo začaté preberacie konanie stavby " Úprava spevnených plôch Vajanského ul.7,9,11,13 , Levice" medzi objednávateľom Mestom Levice a zhotoviteľom RSaÚC a.s. Nitra , stredisko správy a údržby Levice. Bolo dohodnuté , že aj keď "kritizovaný priestor" sa nachádza mimo územia staveniska , zhotoviteľ aj tento priestor upraví bez nároku na finančnú náhradu a to spevnením plochy frézovaným materiálom. Práce boli ukončené v 26. týždni .

Ing. Ernest Szilvás, ref. investičných činností MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania