Deti a odpadky

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Zdenka M. 15. júla 2016

Mš Konopná odpad pri plote škôlky. Moje dieťa chodí do tejto škôlky už 3.rok a každé ráno sa pozeráme na hromadu odpadu a bordelu pri tejto škôlke. Sledujeme tiež to, ako si niektorí obyvatelia skúšajú už vyhodené oblečenie a raňajkujú ostatky z domácnosti.No čo považujem za najhoršie je ten zápach a spozorovali sme tam už aj hlodavce.Ďalšou dosť zarážajúcou vecou je že mačky, ktoré sa zdržujú pri kontajneroch robia svoju potrebu do detských pieskovísk v areáli škôlky.Videla som to na vlastne oči.(odporúčam pozrieť ochorenie toxoplazmóza.) Je nutne premiestniť tento odpad preč od plotu Mš. Ide o zdravie!!!!

15. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet, bol odoslaný na odd. životného prostredia MsÚ na riešenie

MsÚ
16. júl 2016

Bagara

Pani Zdenka v podstate Vás veľmi dobre chápem, ale to smetné kontajnerové stanovište je tam roky rokúce (nikomu nikdy nevadilo). Vybudovala sa tam zámková dlažba, železné oplotenie (v pláne bolo – a aj by malo byť vysadenie krycej popínavej vegetácie). Kde ste boli vtedy, keď sa do toho investovali veľké finančné prostriedky? Kde by ste to navrhovali premiestniť (rozbúrať a nanovo postaviť)? Pred Váš bytový dom a vchod? Viete že sú tu, v tejto lokalite obmedzené priestorové možnosti (musíte brať do úvahy aj dostupnosť pre zberné smetné nákladné auto)? A keby tu aj neboli kontajnery, myslíte si naivne že mačky nepôjdu do detských pieskovísk sa vykadiť (detské pieskoviská by sa mali pravidelne čistiť a dezinfikovať, obmieňať a celkovo ošetrovať - je úplne jedno či to je pri škôlke alebo na odľahlom sídlisku buď samotnou škôlkou alebo prostredníctvom MsÚ)? Problém s premnoženými mačkami je celomestský (celoslovenský až svetový) a nemyslím si že sa týka prítomnosti smetných košov v blízkosti pieskovísk, ale najmä „dobročinného“ prikrmovania zo strany obyvateľov mesta a neriešenia problému mestom_mestami (odchyt, kastrácia, vybudovanie útulkov a pod.). A hlodavce (choroby, infekcie), smrad, asociáli, bezdomovci pri kontajneroch budú vždy prítomný problém „kapitalizmu“, aj keď súhlasím že by to nemalo byť v tesnej blízkosti škôlky, avšak takto to funguje desaťročia v mnohých mestách lebo nik to nechce mať pod vlastným oknom, ale ani ďaleko od bytu!(viete že tam nosí všakovaký odpad aj samotná Materská škôlka)
16. júl 2016

Bagara

... ešte som zabudol že ak kvôli novému smetnému (kontajnerovému) stanovišťu sa zrušia parkovné miesta, tak Vás parkujúci vodiči sídliska úpalia zaživa ako bosorku inkvizícia v stredoveku hihihi :-D Viete že je tu obrovský problém s parkovaním??!! :-)
17. júl 2016

Zdenka M.

Ďakujem za komentár.Som rada, že ste sa pridal do diskusie.Máte pravdu že som tu pred tým nebola pochádzam z Lipt. Mikuláša a som navyknutá na iný poriadok.Lebo keby som tu bola, už dávno krútim hlavou nad nápadom dať kontajnerové stanovištie ku plotu škôlky.Nie je pravda, že to nikomu nevadí v Ms sa to preberá na rodičovskej rade, už dlhší čas.O mačkách, potkanoch a bezdomovcoch sa nebudem baviť lebo tie sa zdržujú len tam kde je potrava.Takže neviem, kto je tu naivný.A zovšeobecňuje len ten komu sa problém riešiť nechce.
Môj návrh:Kontajnerové stanovisko vrátiť na pôvodné miesto.(na konci ulice),Oplotenie odrezať a znova pri-zvárať k nemu.Existujúcu zámkovú dlažbu doplniť A urobiť parkovanie pre autá aj tak tam teraz parkujú.Vývoz smetí z tohoto miesta by bol od zadu. Teda od OSBD. Tam by stačilo odrezať tie zabraňujúce tyče. Namiesto rúr umiestniť skladacie zábrany na kľúčik.Tento kľúčik by mali smetiari.A odtiaľ by sa už dostali.Keby sa to takto spravilo na začiatku mesto nemuselo investovať toľko peňazí na prekládku.A vodiči ma po tomto nápade môžu nosiť na rukách :=)
20. júl 2016

Bagara

No ... teraz neviem vôbec kto Vás bude nosiť na rukách (skôr páliť na hranici) :-) Som veľmi a neskutočne rád že máte zmysel pre humor pani Zdenka a neurážate sa! :-) No toto Vaše akože technické riešenie má vážne trhliny. 1. keď použijete FLEXku (karbošku) a odrežete ohradenie, k čomu to chcete privariť - nechápem, kde je základ (tzv. peň) na zváranie??? :-/. Na konci ulice urobiť stanovište pre smetiaky – to je kde (pôvodné miesto)? Príjazd smetného voza od OSBD??? (odrezať oceľové stĺpiky a vydať kľúčik na výklopnú rampu pre smetiarov VIALLE) GROTESKA :-D 2. Prepáčte mi ak to zle chápem – Vy navrhujete presunúť celé smetné stanovište na koniec chodníka pri OSBD??? (APROPÓ: teraz sa tam stavia Tesco a je tam obmedzujúce oplotenie a bude tam ešte možno aj v novembri), 2. Ťažko tonážne a nehygienické vozidlo by muselo prechádzať úzkym chodníkom pre chodcov, kde by devastovalo chodník (+ trávnik) a OSBD sa Vám tiež poďakuje za komfort pri práci!!! :-), 3. Škôlka a obyvatelia ulice Konopná - pri potravinách JEDNOTA a tzv. „CHROBÁK“ (zdá sa mi že CBA) sa Vám tiež poďakujú že musia chodiť so smeťami cca 40. - 70. metrov od bytového domu :-), 4. Viete si predstaviť že pracovníci smetného voza spol. VIALLE (striedajú sa viacerí počas týždňa a mesiaca) budú strážiť Váš kľúč ako „Pán prsteňov“ zlatú obrúčku ukovanú temným čarodejom Sauronom v Mordore??? :-D
21. júl 2016

Zdenka M.

Šikovný majster by to určite zvládol.Ved ten váš peň sa dá určite vyriešiť zabetónovanou rúrou, ale do tohoto sa ja nestarám technické veci nechám na skúsené osoby.Pôvodné miesto bolo na konci ulice ako je Mš.Ale nemohli sa tam dostať. Vysypať ich, tak to preložili.Teda nie ku OSBD.

Ja mám info, že sa tam stavia BILLA a tie práce sa raz ukončia. A neverím, že by to aj tak skôr riešili
Chodník je tam dosť široký. Pomohlo by ho po okrajoch spevniť lebo obyvatelia si o zničili sami však tam parkujú autami a možno i toto by bol spôsob a dôvod prečo to tam upraviť.Bolo by to upravené pre obyvateľov i pre smetiarov.Apropo smetiarske auto sa vám zdá nehygienické (ktoré prejde raz za čas), no odpadky pri škôlke sú ,,úplne v poriadku"(a tie tam kvasia i niekoľko dní). Prejdite sa tam v nedeľu alebo v pondelok.
Jednota má kontajner oproti obchodu. Chrobák má svoj kontajner.Prejdite sa a uvidíte že chudák škôlka je obklopená smetiakmi.
A kľúče. Toto by nebol určite jeden kľuč čo by si striedali. V Leviciach sa stavajú uzatvára teľné kontajnerové stanoviská takže tých kľúčov budú mať asi viac.A vedenie VIALLE si striedanie zorganizuje veď šofér smetiarskeho auta určite neparkuje doma.A lebo tam majú vrátnicu kde budú tie kľúče?Pána prsteňov neznášam.
Mám aj druhé riešenie.Presunúť kontajner na pôvodne miesto na tomto urobiť parkovanie prípadne k tepelným rúram oproti žirafe urobiť ďalšie parkovacie miesta.(vysypať štrkom.)Aj tak tam parkujú.A pre smetiarov urobiť prejazd dopravným značením.
Alebo dajte návrh vy.
A touto cestou chcem požiadať ľudí, aby sa zapojili a vymysleli riešenie.Deti sú naša budúcnosť.Ďakujem.
A urážať sa nebudem ja chcem riešenie, nie hádky.To nikam nevedie. Sme slobodná krajina.
21. júl 2016

Bagara

Pani Zdenka už chápem ako by ste to chceli. Pôvodne som sa veľmi zľakol že pri OSBD. :-) Nemajte obavy chodievam tade takmer každý jeden deň ! Som dosť zabehaný obyvateľ mesta, ale priznám sa že uzamykateľné kontajnerové stanovištia som v meste na sídliskách ešte nevidel. No neviem ako by VIALLE strážilo (nezabúdalo - nestrácalo) Váš kľúč :-/ Odpíliť kovové stĺpiky pred OSBD? Predpokladám že to tam dalo práve OSBD, aby nemali pod oknami „diaľnicu“ a taktiež aby vozidlá neohrozovali na chodníku chodcov (myslíte si že by ten priechod nezneužívali aj bežné autá aj napriek dopravnému značeniu??? Predpokladám že by sa tam mohla osadiť tabuľka zákaz vjazdu motorovým vozidlám s dodatkovou tabuľkou udeľujúcej výnimku pre vozidlá VIALLE). A spevniť (podľa mňa na niektorých úsekoch by bolo nutné aj rozšíriť) chodník? Nuž celková myšlienka nie je úplne špatná, lenže všetky opatrenia ktoré píšete (aj nové parkovacie miesta oproti DI Žirafa pri teplovodných rúrach) zas len narážajú na väčšie investície a to MsÚ nemá rád. :-) Trilógia „Pán prsteňov“ je 100x lepšia ako trápny už pomaly seriál „Never ending story“ - „Harry Potter“ hihihi :-D Samozrejme že mám radšej thrillery, akčné filmy, sci – fi, dobrodružné a historické  (dobrý horor a komédia nie je na zahodenie_napr. „Sinister“, „Po opici vo štvorici“ 1 a 2) ;-)
22. júl 2016

Zdenka M.

Som rada že si trošku rozumieme.Ešte aby to porozumeli mestský hodnostári.O tých kontajneroch to bolo v ECHU, ale i na internete to nájdete.Nemyslím si že by to strácali, veď to že je smetiar neznamená že je nerozumný(majú vodičáky). Alebo im na to dajú pneumatiku a nestratia. Parkovisko pri rúrach a chodník by som upravila. Aj to viem ako. Budú opravovať cestu kolo námestia a iné cesty tak šup s asfaltom na parkovisko a chodník.Ja som na horory a thrillery preto si myslí, že i tieto smeti budú na tento štýl. Len v duchu dúfam, že to nebude seriál, tie z duše neznášam!!!!!!

Preto prosím občanov mesta Levice hlavne Konopnej ulice pomôžte nám a bude aj kde parkovať.
14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, kontajnerové státie na Konopnej ulici je vyčistené, nenachádza sa tu žiaden bio ani veľkoobjemový odpad. Kontajnery sa vynášajú 3x týždenne v pondelok, stredu a piatok.

za MsÚ Levice Adriana Macáková


Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania