Možnosť úrazu

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Jarmila 15. júla 2016

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či sa bude niečo robiť s rozostavanou (bývalou škôlkou) medzi činžákmi na ul.Saratovská a Kyjevská. V uvedenom objekte sa totiž to každý deň schádza mládež, behajú po celom objekte, po strechách a je len otázkou času, že sa stane nejaký úraz, príp. niečo horšie. Mestská polícia sem tam príde predpokladám, že na podnet občanov, ale po ich odchode decká sa bez všetkého opäť vrátia. Podľa mňa by bolo vhodné tento projekt nejako vhodne zabezpečiť proti takýmto vniknutiam a nie len raz za rok vykosiť.

15. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený objekt je v súkromnom vlastníctve. Váš podnet bol odoslaný na mestskú políciu a na stavebný úrad na riešenie.

MsÚ
16. júl 2016

Bagara

Pani Jarmila, tá stavba je tam ako riziková možno od roku 1989 (cca 27. rokov). Teraz to idete riešiť? Prepáčte mi trošku humoru aj keď viem že tam hrozí riziko úrazu – máte 100% pravdu. A čo by ste navrhovali ako opatrenie proti vniknutiu detí a iných nepovolaných osôb? Dajte návrh. Vybudovať niečo ako čínsky múr 6 – 10 metrov vysoký (nemusel by mať šírku 5 – 8 metrov), oceľovú ohradu pod elektrickým prúdom 320 Voltov, alebo SBSkára prespávajúceho na betónovej podlahe s matracom v takmer ruinách budovy (menil by sa s kolegom po 12. hodinách), stráž Mestskej polície non-stop 24 hodín s pochôdzkovou činnosťou? :-) Deti by si mali v prvom rade postrážiť rodičia a bezdomovci tam lezú - zdržiavajú tiež na vlastné riziko.(viete že to mala byť pred pádom komunizmu pôvodne posledná a moderná škôlka - pýcha Levíc?)
16. júl 2016

Patrik

Máte pravdu pán Bagara, keď to tam je 27 rokov, tak nerobme nič. Ak niečo, tak za všetko aj tak môžu rodičia. To je choré!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hamba Leviciam.
16. júl 2016

Bagara

Pán Patrik - ja som nenapísal že je to v poriadku a viem že je to problém! Ale treba pri podnete aj navrhnúť riešenia - nemyslíte??? Ako zabránite detiskám a asociálom aby tam prenikli??? Škôlky sa búrali a rušili kvôli slabej pôrodnosti po páde komunizmu – najmä po roku 1995 (napr. na ulici Poľná – bývalá krčma u „Botku“), teraz sa idú stavať nové kontajnerové prostredníctvom dotácií z ministerstva školstva a podporou fondov EÚ. Toto je choré!!! Neverím že by sa táto budova (podnet pani Jarmili) nedala zachrániť pre tieto účely (zrenovovať a dokončiť)! Avšak tu zas narážate na finančné investície. Takže neriešme oplotenie, ale záchranu budovy a skúsme vyvinúť tlak na MsÚ, aby konal a získal dotácie z fondov EÚ na tento účel (nemyslím si že je to nemožné)!!!
18. júl 2016

*pt*

Jednoznacne prestavat na viacpodlazny garazovy dom, alebo minimalne parkovisko, to v tejto lokalite chyba najviac. Cudujum sa , ze to majitel uz davno neurobil ..ale musim mu uznat, kosi to prvidelne a oplotenie je tiez jedno z tych lepsich v LV
18. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetným objektom sme sa už nie raz zaoberali. Objekt je v súkromnom vlastníctve. Je oplotený a sú tam tabuľky s nápisom "Súkromný pozemok". Viackrát sme už majiteľa pozemku vyzývali k zabezpečeniu objektu a aj sme s ním rokovali o možnosti odkúpenia. Nie je však ochotný objekt predať. Nič iné nám neostáva iba ho opätovne vyzvať, len nevieme k čomu. Skutočne je pravdou, že tu by bolo potrebné aby rodičia svojim deťom zakázali vstupovať do objektu, ktorý ich ohrozuje. V súčasnosti nič viac urobiť nevieme.



Ing. arch.Mária Navrátilová, vedúca odd. územného plánovania a stavebného poriadku
19. júl 2016

Bagara

V podstate prečo nie? Parking. Mohlo by sa jednať aj o riešenie parkovania (dosť dobre viem aká je situácia s parkovaním na Rybníkoch všeobecne a na Vinohradoch). Ja som iba naznačil že škôlky praskajú vo švíkoch – mnohé deti sa nedostanú do škôlky ktorú chcú, resp. rodičia ani nemajú možnosť umiestniť svoje deti v blízkosti svojho bývania – je pretlak detí a málo škôlok!!! Mali by sme bojovať za využitie súčasnej budovy (samozrejme musí to posúdiť „Ing. statik“) na prospešnú funkciu a nie riešiť oplotenie. Deti a asociálov ťažko niečo zadrží pred zvedavosťou, frajerinou a nocľahárňou!!! (kosiť musí – zato by ináč od MsÚ dostal tučné sankcie v peňažnom vyjadrení). GIGA problém je, že je to v majetku súkromníka a nechce to predať Mestu (to som sa dozvedel iba teraz). Takže toto bude asi na ďalšie roky Gb trouble!
20. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Ako už bolo spomenuté, toto je súkromný objekt. Je povinnosťou majiteľa objektu, aby si tento riadne oplotil a zabezpečil proti vniknutiu iných osôb. Taktiež rodičia by mali mať svoje deti pod dohľadom. Mestská polícia oznamuje zanedbanie povinnosti mať objekt riadne oplotený, no vnútri v súkromnom objekte nevykonáva hliadkovú službu. Samozrejme v prípade oznámenia nebezpečenstva ohrozenia života či zdravia spolupôsobí s útvarmi Policajného zboru a inými záchrannými zložkami na ochrane života a zdravia obyvateľov mesta a iných osôb a pri ochrane majetku mesta, občanov a životného prostredia v meste.

Mgr.Ján Marcinek, náčelník Mestskej polície Levice
20. júl 2016

*pt*

Ta odpoved MsU bude asi tak trochu polopravda, ktovie za kolko sa pokusili pozemok odkupit, lebo ako sa hovori Vsetko je na predaj, otazka je len za kolko. Ale ako vravim, cudujem sa aj tomu majitelovi, lebo inak ako jeden z mala sa celkom stara, kosi pravidelne.
20. júl 2016

Bagara

Mesto nebude vynakladať väčšie úsilie na kúpu z chátralej budovy! (nevidia obrovské možnosti využitia v prospech obyvateľov mesta LV) Sú žgrľaví (niekto by povedal že šetrní a sporiaci), ale nie je až také ťažké zistiť koľko majú počas roka príplatky + štvrťročné, polročné a NAJMÄ koncoročné odmeny!!! :-) (to sú 1000síce Éčok každý jeden rok) O nehospodárnom vynakladaní finančných prostriedkov (protežovanie hlúpostí_zbytočných investícií a kúp) ani nebude radšej písať lebo ma tu zas scenzurujú a bloknú !!! hihihi :-)
08. august 2017

Jaroslav

Monštrum na sídlisku

Uprostred sídliska (Kyjevská) stojí na parcele3588/16 už niekoľko desaťročí objekt s rozlohou 2 000m2 Okrem iného sa v liste vlastníctva uvádza, že je to rozostavaná stavba. Je evidentné, že nikdy nebude dostavaná a v tomto stave narúša všetky atribúty mestského bývania. Okrem každodenného pohľadu stoviek občanov z bytov navôkol sa tu „premelie“ množstvo návštevníkov. Odkazujem teda mestu (či komu?), aby sa zaoberalo nielen právnym ale aj estetickým, hygienickým a morálnym aspektom tohto monštra. Dieťa, čo sa ako kojenec nechalo prevážať v kočíku, potom ako batoľa nasiaklo mestským bordelom, neskôr žiak, čo ho učia v škole hlúpu estetiku, potom pubertiak, čo dnes rozkopáva kontajnery a dvíha si ego writingom na našich fasádach a nakoniec už mladý muž, ktorý len mávne rukou nad „Luníkom“?
18. august 2017

Jaroslav

Uprostred sídliska

Uprostred sídliska (Kyjevská) stojí na parcele 3588/16 už niekoľko desaťročí objekt s rozlohou 2 000 m2. List vlastníctva hovorí, že je to rozostavaná stavba. Je evidentné, že nikdy nebude dostavaná a iba narúša všetky atribúty mestského bývania. Okrem každodenného pohľadu stoviek občanov z bytov navôkol sa tu „premelie“ množstvo návštevníkov. Odkazujem kompetentnému, aby sa zaoberal nielen právnym ale aj estetickým, hygienickým, morálnym sociálnym aspektom tohto monštra. Prečo má Levičan trpieť aroganciu pozemkového špekulanta? Keby bol obyvateľom Levíc, iste by sa hanbil chodiť po svojom meste. Kto zosnoval zmluvu o predaji bez efektu pre Levičana? Vyzvať majiteľa na odstránenie stavby a aspoň výsadbu zelene!
18. august 2017

Jaroslav

Môj odkaz sa objavil dvakrát - prvý až po týždni. Myslel som si, že "neprešiel", lebo cenzúra nepustila pomenovanie monštrum. Mesto hádam odpovie na jeden z nich. A asi začne tým, že objekt je súkromný, že fetiš majetku musí rešpektovať, že... Napriek tomu dúfam, že uprednostní Levičania.
02. september 2017

Bagara

Pan Jaroslav, toto je zbytocne! Papalasi seru nato! Nie je pred volbami (ani tak by nebola garancia isteho prislubu)! :-) A cenzuru portalu "Odkaz pre starostu" ani nejdem komentovat, ked si hladaju zamienky, aby deklarovali svoju cinnost a funkciu na blbostiach! :-)
02. september 2017

Jaroslav

Pán Bagara, je to fakt zbytočné?! Tu, zdá sa, áno. Tu čaká mesto, kým "tažké" odkazy expirujú, nejaký čas to bude "v riešení" a potom - "Vybavené". Okrem kosenia trávy,teda buriny, odpíleného konára, ukradnutého kanálového poklopu alebo výtlku na ceste - a potom "Vyriešené", na žiadny odkaz mesto nereagovalo argumentmi napr. - vyzvali sme majiteľa dňa...listom v znení, poslali sme mu návrh zmluvy v znení..., navrhli sme mu takéto riešenie... uvedené si môžete prečítať tam a tam (ak tam nie sú tajnosti?). A mimochodom, ja tam ani nebývam, takže podľa úradu ma to ani nemá čo škrieť. Ale vždy, keď tade prejdem, som urazený a naštvaný. Ukľudní ma len fontána na námestí. Ten kto očami prebehol tento komentár hádam vie, že ho neadresujem iba vám, hm?
06. december 2019

Ivan

zrejme sa môže označiť ako vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania