Pod Kusou Horou - chýbajúci odvod dažďovej vody z komunikácie

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Pavel Horváth 11. septembra 2017

Dobrý deň,
na ulicou Pod Kusou Horou sa dlhodobo občania stretáme s problémom neexistujúcej kanalizácie a odvod dažďovej vody s miestnej komunikácie. Pri dažďoch dochádza ku škodám na majetku a je to jav, ktorý nedovoľuje plnohodnotne užívať život v danej lokalite. Voda s celého úseku cca 300-400m voľne tečie po komunikácii, kde spôsobuje hromadenie sa okolo komunikácie. V najnižšej časti spoluobčanom dokonca tečie naprieč pozemkami a ohrozuje ich majetok a zdravie. Navrhujem preskúmať túto skutočnosť a urobiť čo najrýchlejšie opatrenia a odstrániť problém .

11. september 2017

Pavel Horváth

Ideálne riešenie vidím vo vybudovaní chodníka a kanalizácie s dažďovými vpustami súčasne, stranou bez IS a sklonom vozovky.
11. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ Levice.

MsÚ Levice

11. september 2017

*pt*

skusali ste riesit vec s majitelom pozemkov, resp, s developerom? Ked ste kupovali nehnutelnost a najblizsie dva roky na to neprsalo?
11. september 2017

Pavel Horváth

pt,
Dobrý deň celkom nerozumiem Vašej otázke? Najbližšie dva roky na to nepršalo? Bývam tu cca nie celý rok, čiže Vám neviem odpovedať. Nakoľko pozemky a komunikácia je údajne v správe mesta neriešil som daný problém ešte s nikým.
11. september 2017

*pt*

ok , ved ja len ze ak sa nemylim este nie tak davno bol majitel p. Mokus, ktory sa tohto bremena zamenou pozemkou zbavil ...ano teraz je to uz mesto ... pockame si na odpoved samospravy, ale kazdopadne, toto su veci ktore si urcite je dobre zistit pri kupe nehnutelnosti
18. september 2017

Martin

Pán Horváth a všetci obyvatelia tejto unikátnej lokality! Prečo sa obraciate so svojimi podnetmi na mesto? Od koho ste si kúpili pozemky? Od mesta? Darmo to je v správe mesta, ale Mókuš na tom všetkom ryžoval a boli ste ticho! Prečo ste ticho a j ohľadom toho, že Mókuš spolu s vami zničil pred tým krásny kus prírody?
21. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mestský úrad eviduje problém obyvateľov v predmetnej lokalite a bude sa ho snažiť riešiť k spokojnosti všetkých zúčastnených. K problematickej situácii na odtoku môžeme uviesť, že všetci z diskutujúcich majú časť pravdy. Napriek tomu mesto je ten subjekt, ktorý musí hľadať cestu k riešeniu. Ako reálne vidíme zvolať rokovanie s developerom, na ktorom chceme hľadať konečné technické riešenie situácie. O ďalších následných krokoch budeme obyvateľov informovať.



Ing. Rastislav Juhár, prednosta MsÚ Levice

08. november 2017

Pavel Horváth

Dobrý deň, to stretnutie o ktorom píšete sa bude konať v akom časovom období? Mám pocit, že sa to odďaľuje. Ďakujem za odpoveď. S pozdravom. Horváth Pavel
08. január 2018

Pavel Horváth

Dobrý deň vážená samospráva,
ubehli 4 mesiace a stále nedošlo k rokovaniu, či stretnutiu? Myslím si, že je v záujme všetkých zainteresovaných čo najrýchlejšie doriešiť stav. Na margo príspevkov hore...môžem sa opýtať prečo sa prevzala komunikácia pod správu mesta keď nezodpovedá technickým štandardom? Všetci obyvatelia platíme dane a poplatky a očakávame bežný štandard bývania, ako je aj v iných častiach mesta.
S pozdravom Pavel Horváth
30. január 2019

Pavel Horváth

Mažem príspevok nakoľko som sa zabezpečil pred dažďovou vodou, no hamba mestu a celému vedeniu, že takto pristupuje k občanom mesta.
31. január 2019

*pt*

podnet sa neda zmazat

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.