Nebezpečný chodník a výjazd.

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Martin 02. augusta 2018

Problém spočíva v tomto že už niekoľko rokov sa dozadujeme aby v letnom období keď kvitnú stromy sa mesto aspoň viac staralo o tieto chodníky a zodpovednejšie pristupovalo k dopravnej situácii. Každé ráno človek vychádza z adrenalínom z dvora či do niekoho nenabura. Pretože z pravej strany vidí akurát tak veľký strom. Čo sa týka chodníka nielenže je kvôli včelám nebezpečný pretože nikdy neviete kedy vám včela padne za krk alebo vleti do topánky. A nehovoriac o tom že o chvíľu matky vykotia svoje deti z kočíkov.

02. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ.

MsÚ Levice
09. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetná drevina je druhu sofora japonská, jej spoločenská hodnota je cca 2500-3000 €, má nenahraditeľný prínos pre obyvateľov tejto ulice, ale aj celého mesta (mikroklimatický - znižuje a tlmí výkyvy teploty, je schopný odpariť za slnečného dňa v lete 80 – 100 l vody, zdravotný význam priaznivo ovplyvňuje kvalitu vzduchu, je producentom kyslíka, čiastočne zbavuje vzduch škodlivých plynov, znižuje množstvo mikroorganizmov v ovzduší, znižuje hlučnosť, má protiprašnú funkciu, izolačná (ochranná) funkcia - ochrana pred hlukom, vetrom, žiarením, psychologický a rekreační význam - zeleň v mestských uliciach sa výrazne podiela na duševnej pohode, duševnom i telesnom zdraví ľudí, architektonicko-estetická, sociálna funkcia a ďalšie). Oprava chodníka bez poškodenia tejto vzácnej dreviny nie je možná.
Počas kvitnutia stromov a v jesennom období zabezpečíme intenzívnejšie čistenie chodníka. Dopravnú bezpečnosť v spolupráci s dopravným inšpektorátom zabezpečíme dopravnými opatreniami.


odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
09. august 2018

Martin

Čiže z uvedeného vyplýva že ľudský život je menej hodnotný ako jeden strom. Tak to vám ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania