Jurská cesta-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Robert 04. septembra 2019

Značenie zmeny dopravného značenia po uzavretí nadjazdu pri vjazde do Levíc zo smeru Kalná nad Hronom, zrejme nie je dostatočné. Mnoho vodičov, ktorí vchádzajú do Levíc a pokračujú rovno smerom na nadjazd, si nevšimne zmenu hlavnej cesty a vozidlám prichádzajúcim po hlavnej ceste od Levmilku nedáva prednosť. Zatiaľ našťastie vodiči, ktorí prichádzajú po hlavnej ceste od Levmilku stačili pri takejto situácii zabrzdiť a zabrániť nehode.
Znížiť riziko takejto nehody by mohlo zvýraznenie značenia zmeny hlavnej cesty pri vjazde do Levíc, napríklad osadením viacerých značiek, zníženie povolenej rýchlosti pred križovatkou, ideálne doplniť výstražným svetelným značením.

04. september 2019

Palo

Presne tak, a podľa aktuálnej situácie sa môžu značky kľudne osadiť aj na pevno, pretože s nadjazdom to vyzerá tak, že ešte pekných pár rokov sa bude jazdiť okolo.
Uvidíme koľko ešte ľudia znesú, ale ja kebyže bývam za nadjazdom, a mám ísť na poštu 1 pre balík 16 kilometrov tak asi chytím a zahodím značku označujúcu začiatok mesta Levice do poľa.
Tak uvidíme komu skôr rupnú nervy.
04. september 2019

Palo

Ešte by ma zaujímalo ako je toto ošetrené. Nezabúdajme že mesto sa nachádza v ochrannom pásme AE Mochovce, a všetky evakuačné scenáre rátajú s existenciou nadjazdu ako hlavnej evakuačnej trasy a to nielen pre mesto Levice ale aj jeho okolie.
04. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

MsÚ Levice
11. október 2019

František

Odporučil by som nastreliť do cesty smer z Kalnej do Levíc nízke ploché spomalovacie retardéry s určitým odstupom. Takzvané informatívne, tento typ nepoškodzuje automobil - nepozorný vodiči zistia, že sa niečo deje.
12. október 2019

Palo

Ja by som navrhoval nastreliť do cesty zopár policajtov aby tam dávali pozor na plynlosť cestnej premávky, pretože keď tam je nejaký problém tak tam nie je ani nohy.
14. október 2019

Odkaz pre starostu

Podnet opatovne preposielame samosprave,

s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
17. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zástupcovia vedenia mesta informovali o uvedenom probléme na spoločnom rokovaní za účasti správcu Slovenskej správy ciest a zhotoviteľa rekonštrukcie nadjazdu spol. Strabag. Požiadali sme obidva subjekty, aby sa uvedenými problémami na obchádzkovej trase zaoberali, pričom bolo navrhnutých niekoľko technických riešení. Bolo nám prisľúbené, že sa uvedenou problematikou budú zaoberať.

prednosta MsÚ Levice
02. november 2019

Palo

Žiadame o okamžité riešenie nebezpečnej dopravnej situácie na križovatke pri Levmilku! Denne som tam svedkom rovnakej situácie- autá idúce od Vrábel preletia križovatkou rovno smerom na nadjazd bez toho aby dali prednosť autám idúcim po hlavnej po obchádzkovej trase smerom von z LV. Minule mi tam pol metra pred autom preletel kamión (mlyn pohronský ruskov) asi v 90km/h, skoro som sa posral.
Načo tam čakáte? Aby sa tam stala smrteľná dopravná nehoda? Už toho mám jednoducho DOSŤ! Všetko tu trvá sto rokov. To značenie tam NIE JE DOSTATOČNE viditeľné a prehľadné. Dajte tam STOPku, retardér, ja neviem čo, kľudne aj betónový múr. Hlavne OKAMŽITE. A poprosím tento podnet preposlať ešte raz mestu s mojím príspevkom. Lebo toto je nemysliteľné ako sa tu kašle na ľudí. Ďakujem!
09. január 2020

andrea

Žiaľ, mám pocit, že žijeme v krajine, kde podnety občanov sú každému ľahostajné... :)
10. január 2020

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opatovne preposlany samosprave,

s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.