M.R. Štefánika-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Palo 06. septembra 2019

Toto je výzva pre MsÚ Levice, aby sa začali aktívne zaujímať o stav rekonštrukcie nadjazdu, aby vyvíjali tlak na kompetentné inštitúcie a aktívne hľadali alternatívy. Treba si uvedomiť, že tu sa neopravuje cesta niekam na družstvo, kde to kombajny a traktory obídu po poli. Toto je mesto, v ktorom žije cez 33tis. ľudí, nie zvierat. Obchádzka nadjazdu nie je dostatočne vyriešená, pochybujem že spĺňa základné normy pre premávku nákladných vozidiel a autobusov, polomery zákrut, šírku, krajnice atď, a ešte v takom rozsahu premávky aký tam je realitou už niekoľko mesiacov!
A pripomínam, že Levice patria do ochranného pásma AE Mochovce. Podľa Vás je aktuálna situácia dostačujúca? v poriadku? Čo keď sa niečo stane? Čo keď nespokojní ľudia zablokujú cestu na Mochovskej tak, ako v iných mestách?...

09. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

MsÚ Levice
17. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, môžeme Vás ubezpečiť, že vedenie mesta sa intenzívne zaujíma o priebeh a časový harmonogram stavebných prác na nadjazde. Potom, ako v máji boli odsúhlasené všetky náležitosti pre začiatok stav. prác, sme priebežne monitorovali ich priebeh. To, že počas stavebných prác sa vyskytli závažné okolnosti, kvôli ktorým boli prerušené práce na rekonštrukcii mosta, sme vnímali veľmi citlivo berúc ohľad na obyvateľov a podnikateľské subjekty v uvedenej časti mesta. Opakovane sme sa dopytovali vlastníka a zhotoviteľa stavby na aktuálne informácie, avšak ani po opakovaných urgovaniach nám nebola podaná žiadna relevantná informácia ani od generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest. Informácie sme dostali až na septembrovom rokovaní, kedy sme SSC upozornili na potrebu intenzívneho informovania mesta pri tak závažnej a citlivej situácii. Na uvedenom rokovaní nám bolo oznámené, že zaťažkávacia skúška, ktorá sa konala v polovici septembra, dopadla tak, že v rekonštrukcii sa môže pokračovať s tým, že termín ukončenia prác sa presúva z 22.12.2019 na druhý polrok 2020.

prednosta MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania