Perecka-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
anonymus 03. apríla 2020

Prosím o odstránenie vozidiel z Pereckej ulice(pri križovatke so Saratovskou, MHD zastávka), a aj z parkoviska pre Poštou 5 .
, sú to dlhodobo odstavené vozidlá bez ŠPZ-ky a zaberajú miesto ostatným vozidlám!!!!!
Ďakujem za skoré odtiahnutie týchto áut.
S pozdravom obyvateľ mesta Levice

03. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? Mestská polícia Levice

MsÚ Levice
29. apríl 2020

anonymus

Dobrý den, auta tu stale stoja a blokuju parkoviska!!! dokedy máme čakat??? Ďakujem
25. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mestská polícia Levice na základe Vášho podnetu vykonala šetrenie vo veci státia osobných motorových vozidiel bez pripevnených evidenčných čísel vozidla na Preckej ul. v Leviciach.
Šetrením povereného príslušníka Mestskej polície Levice bolo zistené, že motorové vozidlo EČV: LV207DK , OPEL Zafira, čiernej farby, je zapísané v evidencii motorových vozidiel na fyzickú osobu a v čase kontroly vozidlo malo riadne pripevnené evidenčné čísla vozidla. Motorové vozidlo nie je starým vozidlom ( vrakom ) v zmysle Zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a netvorí prekážku v cestnej premávke tak ako je to uvedené v § 43, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Ďalej k motorovému vozidlu EČV: LV207DK , OPEL Zafira, čiernej farby, šetrením bolo zistené, že vozidlo je spôsobilé prevádzky v cestnej premávke, nakoľko sa vlastník vozidla podrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej technickej a emisnej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, čím si splnil povinnosť vyplývajúcu z § 45, ods. 1, písm. b), zák. č. 106/2018 Z.z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Tým, že motorové vozidlo EČV: LV207DK , OPEL Zafira, čiernej farby stojí na parkovacom mieste na Pereckej ul. v Leviciach sa držiteľ vozidla nedopúšťa žiadneho protiprávneho konania, za ktoré by príslušný správny orgán rozhodol o odstránení motorového vozidla z miestnej komunikácie, prípadne rozhodol o uložení sankcie za nesplnenie si povinnosti, príkazu alebo zákazu bez splnomocnenia zákonom.

Na Pereckej ul. v Leviciach bolo povereným príslušníkom Mestskej polície Levice zistené a zadokumentované ďalšie motorové vozidlo EČV: LV605CN , ŠKODA Felicia, modrej metalízy, vozidlo je zapísané v evidencii motorových vozidiel na fyzickú osobu a v čase kontroly vozidlo malo riadne pripevnené evidenčné čísla vozidla. Motorové vozidlo nie je starým vozidlom ( vrakom ) v zmysle Zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a netvorí prekážku v cestnej premávke tak ako je to uvedené v § 43, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Ďalej k motorovému vozidlu EČV: LV605CN , ŠKODA Felicia, modrej metalízy, šetrením bolo zistené, že vozidlo nie je spôsobilé prevádzky v cestnej premávke, nakoľko sa vlastník vozidla nepodrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej technickej a emisnej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, čím si nesplnil povinnosť vyplývajúcu z § 45, ods. 1, písm. b), zák. č. 106/2018 Z.z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Mestská polícia Levice uvedenú vec odovzdala Okresnému úradu v Leviciach, Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií ako vecne a miestne príslušnému orgánu k priamemu vybaveniu dňa 14.04.2019.
Tým, že motorové vozidlo EČV: LV605CN , ŠKODA Felicia, modrej metalízy stojí na parkovacom mieste na Pereckej ul. v Leviciach sa držiteľ vozidla nedopúšťa žiadneho iného protiprávneho konania, za ktoré by príslušný správny orgán rozhodol o odstránení motorového vozidla z miestnej komunikácie, prípadne rozhodol o uložení sankcie za nesplnenie si povinnosti, príkazu alebo zákazu bez splnomocnenia zákonom.

Na Pereckej ul. v Leviciach bolo povereným príslušníkom Mestskej polície Levice zistené a zadokumentované ďalšie motorové vozidlo EČV: LV722DJ , FIAT Brava, šedej metalízy, vozidlo je vyradené z evidencie motorových vozidiel. Motorové vozidlo je starým vozidlom ( vrakom ) v zmysle Zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Držiteľ starého vozidla odstránil staré vozidlo z parkovacieho miesta pred obchodným domom TRIO na vlastné náklady.

Mestská polícia Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania