29. augusta-vertikálna značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Adam Šťavina 13. mája 2020

Začiatkom mesiaca bola osadená značka Zákaz státia za bytovkou na Južnej ulici. Ktorou sa na Vinohradoch ubralo cca 17 parkovacích miest. Obyvatelia bytovky si na vlastné náklady upravili vjazdy do garáží aby nevznikal problém pri vjazde a výjazde. Teraz tá investícia vyšla zbytočne. Navrhoval by som zrušenie zákazu státia a osadenie značky slepá ulica (aby sem neblúdili zásobovacie autá) a vyznačenie pozdĺžneho parkovania pre efektívne využitie miesta (kde by sa získalo cca 18 parkovacích miest za náklady výmeny značky a nastriekania parkovacích boxov. Ďakujem Adam

13. máj 2020

Monika Šavrdová

Horko tazko sa buduju nove parkovacie miesta a teraz ich pre pohodlnost jedincov mesto zobere. Hlavne ked tu vedia parkovat auta bez toho aby sa ubralo z chodnikov alebo zelene.Dakujem
14. máj 2020

Vladimír Bóna

Daná značka je neopodstatnená - niekto si ju vyplakal, alebo kúpil.
Parkovanie na krajnici žiadnym spôsobom neohrozuje bezpečnosť ani plynulosť cestnej premávky a voľný jazdný pruh vedľa zaparkovaných vozidiel je dostatočne široký. Na obmedzenie dopláca vačšina ľudí z okolia Južnej ulice, keďže autá ktoré doteraz parkovali na zadnej strane bytovky, sa teraz presunuli do predu (s výnimkou tých, ktorí sa presunuli na chodníky a trávniky).
15. máj 2020

Erika Kurucova

Ja si myslím, že treba vymyslieť ako dosiahnuť to aby zákaz neplatil pre nás obyvateľov bytovky - čo je logické, kedže nie každý ma garáž. Ostatní tam nemajú čo parkovať. Vymyslieť niečo ako rezidenčné parkovanie alebo rampa alebo podobné vymysli.
15. máj 2020

Erika Kurucova

I keď pozemok patrí mestu a nie nám. A zamyslieť sa ako je možné, že zrazu sa o to niekto postaral i keď už to nie je relevantné nakoľko máme obrubníky znížene. A najväčší problém bol so vstupom na plac kde sa nachádzajú garáže, kde bol často znemožnený prístup a nepomohlo ani viacnásobné alarmovanie mestskej polície.
15. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Okresný dopravný inšpektorát ORPZ v Leviciach na základe písomnej požiadavky občana s trvalým pobytom na Južnej ul. vydal záväzné stanovisko k určeniu trvalého dopravného značenia "Zákaz státia". Na základe uvedeného stanoviska Mestský úrad Levice vydal určenie použitia dopravného značenia na osadenie dopravného značenia a osadenie dopravného značenia zrealizoval.
(Dokumentácia je prístupná k nahliadnutiu na MsÚ Levice, odd. životného prostredia a komunálnych vecí).

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
15. máj 2020

Oleksandr Havryliuk

Faktom je, že značka je už osadená. Ja by som bol zato, keby sa dala vybaviť výnimka pre užívateľov (majiteľov bytov a garáži) bytovky Južná 14-22. Tým, že sa vyznačia miesta pozdĺžneho parkovania za bytovkou oproti garážam, sa ušetriť cca. 17 parkovacích miest pre sídlisko, a za relatívne nízke náklady. Možno by stačilo dole pod značku pridať tabuľku s doplnkovou informáciou "Neplatí pre užívateľov bytovky", a dodať zoznam aut pre mestskú políciu. Neviem síce, či niečo takéto je možné v našom právnom štáte. Navyše by sa mali vyznačiť pozdĺžne parkovacie miesta pred bytovkou s dovoleným zásahom na chodník (pre účely plynule prechádzania dvoch aut) a s dostatočnou rezervou pred vchodmi.
29. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zvislá dopravná značka "Zákaz státia" na ul. Južnej bola umiestnená v súlade s vyhl. 30/2020 Z. z. o dopravnom značení a to z dôvodu opakujúcich sa sťažností niektorých majiteľov vlastniacich garáže v zadnej časti bytového domu na ul. Južnej. Z opakovaných sťažností vyplývalo, že odstavované vozidlá obmedzovali prístup vlastníkov garáži ich motorovými vozidlami do garáží. Vozidlá odstavované v zadnej časti bytového domu parkovali na prístupovej komunikácii ku garážam v rozpore s nasledovnými ustanoveniami zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke:- § 23 ods. 1, ods. 2, § 25 ods. 1 písm h).
Z tohto dôvodu bolo zo strany Okresného dopravného inšpektorátu ORPZ Levice vydané kladné stanovisko k žiadosti o umiestnenie dopravného značenia "Zákaz zastavenia" na predmetnej komunikácii.

odd. územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania