1. mája-vodorovná značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Roman 25. apríla 2023

Dobrý deň, prosím o preverenie legitímnosti vyznačenia parkovacích miest, nakoľko sa jednalo v minulosti o chodník, pri ceste sa nachádzali stĺpiky, ktoré však boli zničené autami a následne sa tam začalo parkovať. Podnikateľ stále vykrikuje, že má miesta zaplatené, čiže prosím o preverenie. Ďakujem

25. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Parkovacie miesta boli vyznačené podľa projektovej dokumentácie určenej cestným správnym orgánom a schválené okresným dopravným inšpektorátom.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, odbor dopravy, ODI
Kedy? Apríl 2023

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
25. apríl 2023

Roman

Dobrý deň, kedy bol chodník preklasifikovaný na cestu/parkovisko? Podľa Zákona č. 8/2009 Z. z. - Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov - § 25 ods 1 q) “vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2”, ktorý hovorí že “Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí pre cyklistov podľa § 55 ods. 1, pre vodičov samovyvažovacieho vozidla podľa § 55a ods. 2, pre automatizované doručovacie vozidlo, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie bicykla, kolobežky s pomocným motorčekom alebo motocykla, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.”

Na katastrálnej mape je daný pozemok zaznačený ako chodník patriaci mestu.
Ďakujem za objasnenie
27. apríl 2023

Roman

Taktiež prosím o info, ak bola parcela mestom prenajatá spoločnosti Elmat, kde nájdem nájomnú zmluvu? Na egov.malacky.sk sa nachádza zmluva s dátumom podpisu 21.7.2014, avšak táto nehovorí o parkovacom mieste. Ďakujem
27. apríl 2023

Karol

Roman, o čo Vám ide? Z Vášho príspevku zo 17.12.2019 je vidieť, že by Vám postačilo "Pokiaľ chce mať miesta pre zákazníkov, nech si ich zaplatí a riadne označí". Tak bolo aj spravené.
27. apríl 2023

Františka

Na katastri nehnuteľností je pozemok vedený ako "Zastavaná plocha a nádvorie", nie ako chodník 🤦🏼 Príspevok je zavádzajúci, postráda faktickú presnosť a teda porušuje pravidlá Odkazu pre starostu.
28. apríl 2023

Roman

Jedná sa o mestský pozemok, stačí si lepšie pozrieť kataster. Pokial bol pozemok prenajatý, musí byť dostupná aj zmluva, ktorá ale zverejnená nie je.
28. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
K vyhradeniu parkovacích miest pre žiadateľa ELMAT SLOVAKIA, s.r.o. vydal Okresný dopravný inšpektorát dňa 27.02.2023 súhlasné stanovisko k trvalému dopravnému značeniu a na jeho podklade určilo mesto Malacky použitie trvalého dopravného značenia v danom území. K vyhradenému parkovaciemu miestu sa uplatňuje daň za osobitné užívanie verejného priestranstva, a to za trvalé parkovanie mimo stráženého parkoviska pre osobné motorové vozidlá vo vlastníctve právnických osôb a fyzických osôb – podnikateľov určená podľa VZN mesta Malacky č. 9/2015 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších nariadení.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? Máj 2023

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
06. júl 2023

Richard Ďuriš

Ako pisete vyssie , DI povolil parkovanie pre pana podnikatela , tak sa pytam prečo tam neparkuje a zabera dalsie parkovacie miesta, naco si to potom prenajal?
Dalsia vec ul.1maja - znacenie zona s dop.znacenim , znizena rychlost na 30km/h,
Parkuju tam 18tonove auta ktore zasobuju obchod, ako je to mozne v zone s DZ mat obchod lepsie povedane velko obchod?
07. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prosíme, vytvorte na problém, ktorý sa týka parkovania dodávky samostatný podnet. Podľa podmienok OPS môže podnet obsahovať len jeden problém, inak nie je možné sledovať stav riešenia jednotlivých problémov.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania