Táborisko-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
M 04. júla 2023

Dobrý deň, už dlhšiu dobu sú malacke rybníky vypustené a spustosene. Výkopové a ťažné stroje tam poničali zeleň, vyjazdili nové trasy a priestranstvá. Čo sa plánuje s rybníky robiť?.Fauna i flora v mieste trpi a zaisto sa vytráca. Informujte prosím Malačanov. Ďakujem vopred.

06. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Prosím Vás o spresnenie o aký rybník sa jedná. Nakoľtko tieto rybníky nie sú v správe mesta Malacky, ďalej budeme vo veci komunikovať s vojenskými lesmi a majetkami SR, š.p.. O zistených informáciách Vás budeme kontaktovať prostredníctvom portálu OPS.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Vojenské lesy a majetky SR, š.p.
Kedy? 2023

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
06. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Po komunikácii s Vojenskými lesmi a majetkami SR, š.p. uvádzame k podnetu nasledovné:
Na rybničnej sústave prebiehajú práce spojené s projektom protipovodňových opatrení a rekonštrukcií. Popri prácach sú dodržiavané opatrenia ochrany prírody a sú budované vhodné podmienky pre živočíchy, ako napríklad vtáčie ostrovy a ďalšie.
Ukončenie prác je plánované v mesiaci október 2023 a napúšťanie rybníkov je plánované do jary 2024, podľa dispozície vody.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Vojenské lesy a majetky SR, š.p.
Kedy? Október 2023

Matúš Gelinger
Mesto Malacky
06. júl 2023

M

Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Teší ma, že práce budú skoro ukončené, no odporúčam Vám i vojenským lesom skontrolovať "opatrenia prírody" nakoľko celý 4ty rybnik je zjazdeny, stromy poskodene, najmä zo strany obory. Podobne je aj druhý rybnik. Vrelo dúfam, že táto oblasť bude opäť slúžiť Zahorakom. Pekný deň
21. júl 2023

Michal

M, dakujem za podnet. Som prilezitostny navstevnik oblasti 1,2,3,4 rybnikov. Verim ze zvitazi zdravy rozum a oblast bude sluzit ako zvietatam tak aj prirodychtivym Malacanom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania