Parkovanie okresný súd

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Peter 12. júla 2018

Dobrý deň. Za Inkubátorom vznikli dve vyhradené parkovacie miesta pre Okresný súd. Pýtam sa načo? Pred okr. súdom je predsa odstavná plocha pre služobné vozidlá súdu. Súkromné vozidlá zamestnancov nech si parkujú ako bežní ľudia. Potrebujú si zamestnanci súdu pohodlne zaparkovať pri príchode do práce? Aj ja. Sú v meste ďalšie stovky ľudí ktorí tu pracujú a nemajú vyhradené miesta. Odlišujú sa zamestnanci súdu od pospolitého ľudu? Keďže spomínané miesta sú cez víkendy a v noci voľné,okrem soboty ráno, keď si ide miestna honorácia kúpiť pečienku, bolo by vhodné pridať dodatkovú tabuľku s časovým ohraničením platnosti značky. Obyvatelia dotknutej časti by uvítali dve parkovacie miesta aspoň po 18. hodine do siedmej rána. Prosíím , prosím, páni veľkomožní !! :-(

12. júl 2018

Roman

Asi tak, nie je čo dodať! Alebo predsa niečo ma napadlo. Situácia bola v tejto lokalite tragická už pred presťahovaním miestneho úradu. Teraz je tu naviac úrad, miestna polícia a teraz si súd robí v obytnej časti súkromné parkovisko. Predsa parkovisko pri križovatke je dostatočne blízko, nie? Situáciu by zlepšilo nakreslenie čiar aj za obchodom - pri rampe (odkial je fotena horeuvedena fotka) sa parkuje ale veľa vodičov zaparkuje šikmo, pričom zmestilo by sa o jedno-dve autá viac, keby zaparkovali kolmo. Mierne budú trčať ale v tomto mieste to nevadí. Trebalo by ale aj trochu dofrézovať nábeh obrubníka pri smetiakoch.
13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Vedenie okresného súdu v Malackách sa opakovane so svojou žiadosťou obrátilo na mestský úrad k vyhradeniu parkovacích miest pre potreby súdu. Pôvodná požiadavka vedenia súdu bola okresaná. Povolenie je platné na jeden rok a po skončení doby môže prísť k prehodnoteniu tohto povolenia. Býva štandardnou praxou, že súdy majú čiastočne vyhradené parkovanie pre svoje potreby. Mestský úrad komunikoval možnosť časového obmedzenia, zatiaľ neprišlo k dohode, pretože súd zabezpečuje pohotovosť pre sudcov v prípade prejednávania väzby.
Spevnená plocha pred súdom nie je určená na parkovanie vozidiel, ale je určená pre príjazd vozidiel zboru väzenskej a justičnej stráže k zabezpečeniu ostrahy súdu. Parkovanie súkromných vozidiel je vylúčené a mestský úrad aj opakovane odmietol vybudovanie riadneho parkoviska pre zamestnancov súdu.

Gabriela Bedard
MsÚ
13. júl 2018

Roman

Po pracovnej dobe to bude stale volne a zbytocne sa ohanaju pohotovostou - to su sudcovia lenivy prejst par metrov peso? Mestsky urad predsa nemal komunikovat ale vydat povolenie len na pracovny cas... nie je o com.
16. júl 2018

Peter

Dobrý deň „ pán starosta “ Gabriela Bedard. Štandardnou praxou je, že tu je mesto pre občana a nie pre okresného sudcu. Keďže je parkovanie súkromných vozidiel pred súdom ,ako píšete, vylúčené, už si ich odteraz všímať nebudem. Argument o víkendovej pohotovosti sudcov ma vyslovene uráža.
Ale som neskonale šťastný, že o rok môže dôjsť k prehodnoteniu parkovacieho povolenia. Nechcel by som byť na Vašom mieste a denne po sebe čítať odpovede, o ktorých, aspoň dúfam,sama viete, že je to znôška nezmyslov pre ovce.
Dnešná mládež používa slovné spojenie „ Ja sa dogrcám“ Už im rozumiem. Aj ja :-(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania