Nedodržiavanie rýchlostného limitu na Ceste Mládeže

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Michal B 12. júla 2018

Dobry den,
chcem upozornit na nedisciplinovanych vodicov, ktori nedodrziavaju maximalnu povolenu rychlost na Ceste Mladeze, primarne na useku medzi cintorinom a farme/konci mesta. Cesta je na tomto mieste uzka a nie je sa kam uhnut. Vodici tadialto jazdia casto krat aj vyse 50km/h, hoci na celom useku plati zona 30. Popri tom sa po ceste pohybuju aj chodci, ktorym ide o zivot, kedze na danom useku nie je chodnik.

Situaciu by som navrhoval zlepsit minimalne rozsirenim dopravneho znacenia a castejsimi radarmi v danej lokalite.

Ako jednych z najcastejsich porusovatelov oznacim zamestnancov firmy First Farms, ktori rano (6:15 - 6:45) jazdia do prace a uz ma tam par krat skoro zrazil niekto, kto sa velmi tesil do roboty.

12. júl 2018

Roman

Nie je medzi cintorinom a farmou 50ka? 30ka je od cintorina smerom do mesta. Ak sa dobre pamatam...
12. júl 2018

Jozef

Ja by som sa rad opytal, aky zmysel ma na danom useku obmedzenie rychlosti na 30 km. Jazdim tadial kazdy den bud autom alebo bicyklom a doteraz som na to neprisiel. Uplne ho chapem v useku od cintorina k centru mesta a v useku od mosta cez Malinu po koniec arealu Vinohradok, ale v tomto useku by podla mna uplne postacovala 50. Myslim si, ze obehnut cyklistu alebo chodca v tomto useku by bolo bezpecnejsie 50kou nez 30kou, vzhladom k trvaniu obiehania. Blaznom, ktori chodia na danom useku 70 a viac je momentalne aj tak jedno ci tam je 30 alebo 50, tych skroti mozno tak mastna pokuta od policie.
13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu mestský úrad opätovne vyzve spoločnosť First Farms k poučeniu vodičov a odstúpi Váš podnet okresnému dopravnému inšpektorátu, ktorý je ako jediný oprávnený vykonávať kontrolu. Mesto sa v minulosti viackrát obrátilo na políciu so žiadosťou o kontroly avšak polícia má na celý obvod jednu kontrolnú hliadku. V minulosti mohlo mesto kontrolovať rýchlosť mestskou políciou, túto kompetenciu nám však parlament odňal.

Gabriela Bedard
MsÚ
17. júl 2018

Michal B

Vazena pani Bedard,
Vami prezentovane riesenie nie je mozne povazovat za postacujuce. Sposob, akym jazdia vodici na tejto ceste je jedna velka tragedia, ktora sa moze stat kazdy den. Vcera popri mne "prefrcala" velka tatrovka asi 60 km/h rychlostou (a to este v casti "pred cintorinom").
Za adekvatne riesenie by som povazoval opatovne a pravidelne urgovanie dopravneho inspektoratu o kontroly v danej oblasti, spojene s rozsirenim znacenia s obmedzenim rychlosti a namontovanim fotopasci, ktore by identifikovali nedisciplinovanych vodicov a na zaklade toho by im bola poslana pokuta domov (objektivna zodpovednost).

Rozumiem, ze nie vsetko z vyssie spomenuteho je v kompetencii mesta, ale urcite je v kompetencii mesta minimalne osadenie dodatocneho dopravneho znacenia.
Co ine je mozne v danej veci spravit?
26. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Zo strany mesta boli postúpené všetky možné kroky k obmedzeniu rýchlosti. V danej lokalite sú umiestnené zóny s maximálnou povolenou rýchlosťou 30 km/h. Na ceste mládeže je vyznačené vodorovné dopravné značenie 30 km/h a taktiež osadený stacionárny radar.
Mesto Malacky, odbor dopravy taktiež podalo podnet na okresné riaditeľstvo policajného zboru na vykonávanie kontrol najvyššej povolenej rýchlosti v lokalitách Veľkomoravská, Cesta mládeže a Záhradná. Ako ste si mohli všimnúť dopravná polícia úsek monitoruje vo väčšej miere a na miesto vysiela mobilné radary, čo veríme, že zlú situáciu výrazne zlepší.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, ODI Malacky
Kedy? August 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
01. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na základe nami postúpených krokov považujeme podnet za vyriešený.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia
Kedy? Marec 2022

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.