Odpad

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Anna 16. októbra 2018

Tu máme jasný prípad ako nám dokážu naplniť koše. Dotyčné auto neparkuje ani na Veľkomoravskej, ani na Bernolákovej, takže je predpoklad, že ani v tejto lokalite nebýva . Asi si myslel, že ho nikto nevidí. A kamera nič nevidela v nedeľu? Veď je umiestnená na rohu Veľkomoravskej a Bernolákovej. Stačí pozrieť záznam v nedeľu o 14,20hod.
Toto nie je prvý prípad, ale niekoľko aut sa tu vystrieda v priebehu mesiaca.

13. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
škoda že pisateľ nevyfotil EČ auta, mohli sme situáciu preveriť a ďalej riešiť. Občanom nádoby na separovaný zber mesto poskytuje bezplatne, a je aj zabezpečený vývoz. Podnikatelia majú zo zákona povinnosť si zabezpečiť likvidáciu odpadu z podnikateľskej činnosti na vlastné náklady, to sa týka aj separovaných druhov odpadu.



Ing. Jana Chválová, útvar výstavby a ŽP
13. november 2018

Anna

Ak chcete vidiet číslo auta, tak si približte foto a pekne uvidíte na druhom obrázku odchádzajúce auto.
14. december 2019

Monika Ježková

Dobrý deň pani Anna, ako teraz vyzerajú stojiská?

Chodia Vám stále sypať smeti aj ľudia ktorí nebývajú na Bernolákovej?
14. december 2019

Anna

Ano, stale chodia. Dokonca sa mi stalo, ze som sla fotit neporiadok a prislo prave auto, tak som prepla na kameru. Natocila poslala na presetrenie a po mesiaci prisla odpoved, ze kamera, ktora je umiestnena na rohu Bernolakovej a Velkomoravskej nezistila, lebo zaznamy sa mazu. Keby to riesili hned, ked som to poslala, mali zaznam, den aj hodinu, tak by boli dosli na to, kto to bol. Naposledy pred 3 dnami som videla pristavit o 17,10 auto (uz bola tma) a pani pchala vrece do kosa. Trapila sa s nim, lebo vrece bolo velke. Aj som jej kricala, ze ju snima kamera, no ignorovala ma. Tak som nahlasila na policiu a sla urobit zapis. Mali by sa vsetci zamysliet, ze nedoslednym nahlasenim osob tvoriacich odpad, doplacaju ti, ktori poctivo platia. A kedze je malo nahlasenych a vyvozu vela, tak sa musi pristupit k zvysovaniu poplatku za odpad. Ti, ktori prenajimaju byty by ziadat od najomnikov doklad o zaplateni za odpad,lebo sa stava, ze vlastnik je 1-2, ale v prenajme aj 5 ludi a mozno nikde neplatia za odpad. Len doslednostou nas vsetkych mozeme docielit poriadok.
19. august 2020

Monika Ježková

Dobrý deň pani Anna,

od nahlásenia podnetu pomaly ubehli 2 roky ako to vyzerá u Vás na stojisku. Prišlo k zlepšeniu situácie?

Prajem pekný deň, Monika.
26. august 2020

Anna

Dobry den, k zlepseniu situacie vobec nedoslo. Dokonca sa situacia zhorsila, doslova katastrofalna. Tym, ze Bernolakova 3,5,7,9 suhlasila s premiestnenim kontajnerov na ulicu Mieroveho namestia, co je uz pre nich daleko, tak smetie vyhadzuju do kontajnerov urcenych pre Bernolakovu 11,13,15,17. Takze teraz nase kontajnery sluzia nielen pre nase 4 vchody, ale aj pre dalsie vchody z Bernolakovej 3,5,7,9 !!!! Pred domom mame stojisko aj pre Velkomoravsku pre 4 vchody, ale aj dalsie 4 vchody nosia do tychto kontajnerov, lebo to maju blizsie,ked idu do mesta. STOJISKO SLUZI MINIMALNE PRE 12 AZ 16 VCHODOV A DALSIE PRISTAVENE AUTA !! Nie je mozne aby sme sa museli pozerat z okna na ten neporiadok, co sa tu kopi kazdym dnom, okolo kontajnera. Mame kamery na dome a neviem, ci to niekto sleduje,ked tu stale niekto vylozi odpad stolicky, postele, dvere, zachody, kuchynsku linku, dosky.. Stojisko nie je vhodne umiestnene pre tolko kontajnerov. Idealny pristup maju cudzie auta, co tadial prechadzaju a vyhadzuju odpad. Darmo ich upozornujeme, ze tu nebyvaju, maju si davat do svojich kontajnerov. Lenze do akych, ked nemaju? Ziadame riesit situaciu.
28. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o reakciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. október 2020

Monika Ježková

Dobrý deň prajem,

prosím administrátora o opätovné zaslanie samospráve.
05. október 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. február 2021

Monika Ježková

Dobrý deň pani Annička,

včera som prechádzala okolo stojiska na Vašej ulici, zdalo sa mi vyzametané a pekne čisté, žiaden odpad okolo okrem nejakej dosky asi zo stola.

Ukľudnila sa u Vás už situácia s odpadom?

Inak musím povedať že máte veľmi pekné,oku lahodiace okolie pred vchodmi, kvetinky, stromčeky - nádhera.

Pekný deň prajem.
21. júl 2021

Monika Ježková

Dobrý deň,

prosím o opätovné zaslanie samospráve, pre aktualizáciu stavu riešenia podnetu.

Ďakujem pekne
22. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. júl 2021

Anna

Dobrý deň, pani Ježková, ďakujeme za pochvalu. Áno, staráme sa o naše prostredie pred domom. Problém s kontajnermi stále pretrváva. Obyvatelia bytovky hlavne vchodov 5,7,9, stále vynášajú odpad do kontajnerov určenych pre vchody 11,13,15,17. Ich kontajnery sú umiestene zrejme ďaleko a lenivosť ísť až za roh s odpadom, nepustí. Potom sa stáva, že naše kontajnery sú plné, hlavne počas víkendu. Ak nevojde do kontajnerov, odpad je aj pri kontajneroch. Navrhujem, aby sa kontajnery vchodov 3,5,7,9 vrátili na pôvodne miesto, ktoré je vybudovane ako stojisko na kontajnery, vedľa pánskeho kaderníctva. Nemôže predsa 40 bytov podľahnúť tlaku jedného vlastníka vedľa stojaceho domu, ktorému prekážali kontajnery. Verím, že zvážite naše požiadavky skôr, ako sa pustime do petície.
24. október 2021

Martin

Chýbajúce polopodzemné kontajnery pripravované na osadenie v roku 2018, podľa informácie útvaru komunikácie a vonkajších vzťahov Malacky.
Foto: NaZahori.sk, 05. marec 2018
https://www.nazahori.sk/malacky/item/523-prve-zapustene-kontajnery-v-malackach
31. október 2021

Martin

19.02.2018 - Mesto spúšťa projekt zapustených kontajnerov

Foto: http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/mesto-spusta-projekt-zapustenych-kontajnerov/
31. október 2021

Anna

19.02.2018- Mesto spúšťa projekt...

Máme 31.oktober 2021!!!
01. november 2021

Martin

V roku 2020 za 3 900 EUR bez DPH:
"Odborná štúdia zefektívnenia nakladania s komunálnymi odpadmi prostredníctvom systému POLOPODZEMNÝCH KONTAJNEROV v meste Malacky"

Prosíme o zaslanie linku, kde je uvedená štúdia zverejnená, podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám, prostredníctvom portálu Odkaz pre starostu.
16. jún 2022

Monika Ježková

Dobrý deň,

na tomto stojisku sa opakovane a dlhodobo vyskytuje odpad mimo smetných nádob. Prosím o zvýšenie pozornosti na tomto stojisku a taktiež zabezpečenie dočistenia.

Problematických stojísk je v Malackách veľké množstvo, pri knižnici, špeciálnej škole, Pribinova, Malé námestie - chodievam týmito lokalitami denne a až teraz posledné mesiace sa tu situácia zlepšila, pretože sa častejšie dočisťujú stojiská.

Prosím o zaradenie do dočisťovania i tohto stojiska na Veľkomoravskej

Ďakujem.
16. jún 2022

Martin

... a až teraz posledné mesiace sa tu situácia zlepšila, pretože sa častejšie dočisťujú stojiská?

"Prvých šesť stojísk so zapustenými kontajnermi by malo vyrásť už tento rok (2018), pravdepodobne na Veľkomoravskej a Záhoráckej ulici."
18. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania