Veľkomoravská-mestský mobiliár-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Wega Arica 25. mája 2020

Dobry den. Takto vyzera odpadovy kontajner v piatok a najblizsi vyvoz je v utorok, teda za celych 5 dni. Nachadza sa pri bytovom dome na rohu Velkomoravska -Holleho ulica. Smrad, hmyz, vypadavajuce odpadky rozfukane vetrom po ulici, mysi, vytekajuca zapachajuca tekutina z rozkladajuceho odpadu. To je vyzitka obcanov tohto komplexu. Sme povinni toto znasat? Je doba infekcnych chorob, nosine ruska koli ochrane a takyto stav mame tolerovat??? Preco si nedaju vyvoz 2x do tyzdna??

25. máj 2020

Tana

Toto asi bude problém v celých Malackách, nakoľko kontajnery pri obytných domoch zapĺňajú aj občania z rodinných domov, tento problém máme na Záhoráckej ulici pri okresom úrade stále. Potvrdzuje to aj fotka s plným žltým vrecom na plasty v kontajneri pri obytnom dome na Záhoráckej, tieto vrecia sú určené na plastový odpad pre rodinné domy. Asi by mesto malo prehodnotiť vyvoz komunálneho odpadu aspoň 2x týždenne. A čo je s projektom veľkokapacitných kontajnerov?
25. máj 2020

Wega Arica

Je to smutna realita Malaciek. V dnesnej dobe na dôvažok, ked všetci nosíme pred virusom ochranne rúška, ked v štate plati vynimocny stav z dovodu prenosu infekcii a tu sa nam v priamom prenose vytvaraju skladky hnijúcich odpadov. Pretoze povedzme si uprimne, malokto odpad triedi. Vznijaju tu male Druzstevne ulice plne odpadkov, smradu a hlodavcov
27. máj 2020

Monika Ježková

Presne tento istý problém s preplnenými kontajnermi a bordelom okolo nich máme aj na Malom námestí, opakovane. Na niekoľkonásbné upozornenia preplnených kontajnerov sme dostali odpoveď vývoz je postačujúci máme sa naučit plasty stláčať. V lete je tu hnusný zápach, odpad pri miernom vetre rozfúkaný po všetkých trávnikoch.
27. máj 2020

Wega Arica

No uvidime, ako sa nas podnet vyriesi. Je to podane na odd.zivotneho prostredia mesta Malacky i spravcovi Terming. Zakon o odpadoch na to mame, 233/2001, uz len ho aplikovat v praxi a postihovat porusenia. Treba byt dosledny hlavne v oblasti zivotneho prostredia , lebo nas zachvilu odpadky zasypu ako neriesene skladky. Malacky maju statut okresneho mesta, tak nech ho aj reprezentuju svojou urovnou
27. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deń,
Podnet bol prešetrený a boli nariadené opatrenia, ktoré by mali stav odstrániť. Bohužial, k tým ostatným poznámkam môžem povedať len toľko, že je to v ľuďoch. Osvetu robíme pravidelne, hlavne o zmenách, ktoré prináša zákon o odpadoch č. 79/2015 Z.z. Pokiaľ sa stane, že kontajner na plasty je plný, vrece treba položiť vedľa, pri bytových domoch sa kontajnery na separovaný zber vyvážajú každý týždeń utorok a stredu. Na systém polopodzemných kontajnerov sa spracúva odborná štúdia, ktorú by mal spracovateľ dodať začiatkom júna.
Kto? Termming a.s
Kedy? jún 2020

Ing. Jana Chválová, ÚVa ŽP
14. júl 2020

Monika Ježková

Dobrý deň prajem Wega Arica,

zlepšilq sa u Vás prosím situácia s čistotou okolo stojiska z tohto podnetu?
06. august 2020

Monika Ježková

Dobrý deň prajem Wega Arica,

zlepšila sa u Vás prosím situácia s čistotou okolo stojiska z tohto podnetu?
06. august 2020

Wega Arica

Ano. Situacia sa vyrazne zlepsila. Pribudli kontajneri na triedeny odpad. Nie je to vsak idealne, ale znesitelne. Situaciu stale sledujem a keby prislo opat k zhorseniu, obraciam ca na MUZP.
24. október 2021

Martin

Chýbajúce polopodzemné kontajnery pripravované na osadenie v roku 2018, podľa informácie útvaru komunikácie a vonkajších vzťahov Malacky.
Foto: NaZahori.sk, 05. marec 2018
https://www.nazahori.sk/malacky/item/523-prve-zapustene-kontajnery-v-malackach
31. október 2021

Martin

19.02.2018 - Mesto spúšťa projekt zapustených kontajnerov

Foto: http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/mesto-spusta-projekt-zapustenych-kontajnerov/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania