Bernolákova-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

V riešení
meno
Katarína 10. augusta 2020

Chcela by som upozorniť na prepadávanie chodníka, resp. neoficiálnych šikmých parkovacích miest na Bernolákovej ul. Jamy a diery sú tam dlhé roky a sú čím ďalej tým väčšie a hlbšie. Na miestach je momentálne zakázané parkovať a prechádzajú tadiaľ ťažšie vozidlá, potrebné k výstavbe jaslí v MŠ Bernolákova. Tieto stroje behom pár dní jamy a diery ešte zväčšili a na pár miestach už vidno pod betón. Asi kvôli lepšiemu prechádzaniu strojov boli tieto miesta provizórne zasypané (foto). Bude mesto po skončení výstavby jaslí, prípadne skôr riešiť tento problém, ktorý nabral za posledné 2 týždne ešte väčšie rozmery? Som laik, ale následky môžu byť podľa môjho názoru rôzne-od potkanov vyliezajúcich z dier až po prepadnutie chodníka ako nedávno „pri Gajdárovi“. Ďakujem za odpoveď.

12. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Rekonštrukcia predmetnej príjazdovej cesty je naplánovaná po ukončení výstavby jaslí na Bernolákovej ulici. Taktiež prebehne komunikácia s vlastníkmi bytov vo veci vybudovania parkovacích miest na Bernolákovej ulici a úpravy šírky chodníka.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Útvar strategického rozvoja

Matúš Gelinger
ÚVaŽP
08. apríl 2021

Monika Ježková

Dobrý deň prajem,

nechcem vytvárať nový podnet ale pridám otázku pod tento pretože sa to týka tejto lokality.

Obe škôlky dostali krásny nový vzhľad, z opačnej strany vzniklo rozšírrnie cesty a taktiež krásny nový chodník, vznikli tu úplne nové jasličky.

Ale čo s chodníkom smerom ku kinu?

Je tu veľmi vysoký počet škôlkarov a teraz ešte pribudnú jasličkári. Deti musia prechádzať popri zaparkovaných autách čo je až desivo život ohrozujúce, nakoľko si deti tak nebezpečenstvo zranenia pri cúvaní áut neuvedomujú. Neraz som na vlastné oči videla že pri cúvaní si vodič dieťa nevšimol či skoro nacúval do mamičky s kočíkom.

Mám na samosprávu obrovskú prosbu o vytvorenie bezpečného chodníka pre chodcov. Spraviť toto veľmi frekventované miesto bezpečné pre všetkých chodcov.
09. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali samospráve.

S pozdravom
Anna Rybáriková
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Ježková,
Ďakujeme za Váš podnet. Nakoľko sa jedná o podnet s väčším rozsahom prác, budeme Vás informovať o možnostiach jeho riešenia.
Váš podnet predložíme na útvar výstavby a životného prostredia a taktiež na útvar strategického rozvoja.
Kto? Útvar výstavby a životného prostredia, Útvar strategického rozvoja
Kedy? 2021

Matúš Gelinger
ÚVaŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania