Hviezdoslavova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Danka Slivková 21. júla 2019

Prajem všetkým krásne a pohodové leto.Teším sa, že mesto začalo s odchytom holubov, iba neviem, kto stanovoval miesta odchytu. Prejdite sa popod most na Hviezdoslavovej ulici - smer Budulov a zistíte, že v každom kútiku po celej dĺžke mosta majú holuby hniezdo. Odstavte si auto pod mostom, a máte zaručené, že využijete služby autoumyvárky, ak nechcete prísť o lak. Je ich tam neúrekom. Máme oprávnené obavy o zdravie. Budem rada, keď poriešite v rámci odchytov aj našu lokalitu, ktorej sa netýka ani upratovanie chodníkov - dodnes tu máme posypový materiál po zime, ani nočný kľud - keď si užívame nočné koncerty chodcov z Budulovskej. Proste cítime sa tu ako občania tretej kategórie. S pozdravom Slivková

22. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Vážená pani Slivková.
Sme radi, že vám záleží na vašom okolí, žiaľ na riešenie vašich podnetov nemáme oprávnenie. Odchyt holubov- ale aj iných vtákov- sa realizuje sa len za veľmi úzko špecifikovaných podmienok za účelom ochrany verejných budov vo vlastníctve mesta a neúmerného znečisťovania verejných priestranstiev. Ako nás informovala štátna veterinárna správa u holubov nie je identifikovaná žiadna nákaza, nie je vyhlásená karanténa a preventívny masívny odchyt za účelom možného ohrozenia zdravia obyvateľstva nie je prípustný. Váš podnet nie je možné realizovať aj z dôvodu, že most nie je vo vlastníctve mesta- patrí národnej diaľničnej spoločnosti a priestranstvo pod ním nie je vedené ako verejné parkovisko. Vlastníci nehnuteľností si musia svoje objekty zabezpečiť sami.
Čo sa týka upratovania cesty a posypového materiálu – preverili sme stav, ide o podnet oprávnený, ale prosím adresujte ho na Správu ciest KSK, ktorá má v správe túto komunikáciu . Mesto Moldava zodpovedá len za čistenie miestnych komunikácii.
Aj napriek tomu, že nemôžeme vyhovieť vašim požiadavkám vám tiež želáme pohodové leto.

PhDr. Jana Kovácsová - mediálne oddelenie, Mestský úrad Moldava nad Bodvou
23. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme preposlali SSC.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania