Námestie mieru-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

Vyriešený
meno
Diana 27. mája 2020

Dlhodobo odstavený automobil bez platnej TK a EK blokuje parkovacie miesto na námestí mieru 1 pri smetných košoch.Odstavený je tam už asi viac ako rok. A policajti by mohli chodiť aj kontrolovať ako parkujú auta! Na tráve,alebo pri obrubníku v zákrute,že niekedy je to fakt umenie vyjsť z parkovacieho miesta. Ďakujem.

28. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Podnet postupujeme Mestskej polícii, ktorá po posúdení stavu rozhodne, či ho v rámci svojich kompetencii riešiť vie, ale ho postúpi inam. Ak auto parkuje na parkovisku- nie na zeleni a a nie je vyradené z evidencie nie je možné povedať, že blokuje miesto niekomu inému- miesta na parkovanie nie sú vyhradené. Mestská polícia nie je oprávnená skúmať platnosť, či neplatnosť STK a EK- toto rieši polícia ak auto jazdí a okresný úrad - odbor dopravy ak auto parkuje a príde mu na to podnet. Napriek tomu sa mestská polícia pokúsi vypátrať majiteľa a ak je známy a zdržiava sa v mieste bydliska vyzve ho k odstráneniu vozidla. Vašu pripomienku k práci polície neakceptujeme - polícia v 2019 riešila 268 priestupkov a v tomto roku do apríla 40 priestupkov len v oblasti dopravy.
Kto? Mestská polícia Moldava nad Bodvou- po preskúmaní stavu

PhDr. Jana Kovácsová, odbor masmediálnej komunikácie, Mestský úrad Moldava nad Bodvou
Zdroj: Mestská polícia Moldava n/B, Obvodné riaditeľstvo PZ SR Moldava n/B, Okresný úrad - odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii
08. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Auto sa už na uvedenom parkovacom mieste nenachádza. Mestská polícia v danej záležitosti jedná vrámci svojích kompetencií.
Kto? Mestská polícia - Michal Gamráth- náčelník poverený vedením

PhDr. Jana Kovácsová, odbor masmediálnej komunikácie, Mestský úrad Moldava nad Bodvou
09. júl 2020

Diana

Ďakujem za vyriešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania