Slnečná-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Námestovo

V riešení
meno
Pavol 06. januára 2022

Rekonštrukcia chodníku na Slnečnej-neviem koho nápad to bolo začať v Novembri. Aj keď to nie je ešte dokončené, tak už na položených úsekoch sa prepadáva a je neskutočne krivý. Vyzerá to skôr ako off-roadová dráha. Ako to robili pomaly, tak to aj odflákli.Taktiež nechápem výšku obrubníkov, to je tak na poškodenie auta pri vychádzaní z parkovacieho miesta. Zaujímal by ma projekt tejto rekonštrukcie, čo je cieľom takých vysokých obrubníkov a ako sa potom plánuje zimná údržba. Taktiež dúfam, že takto odfláknutú prácu zhotoviteľovi nik nepreberie a dá mu to celé rozobrať a opraviť.

07. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, táto stavba bola odovzdaná v septembri a odvtedy je staveniskom, ktoré zhotoviteľ prác prebral. Žiadne práce nebudú prebraté, ani doteraz nie sú, kým nebudú zodpovedať kvalite, ktorá tomu prináleží a samozrejme nebudú v súlade s PD. Ďakujem za Vás podnet.

Dušan Jendrašík, prednosta MsÚ
10. január 2022

Milan Lassak

Ďakujem za tento podnet. Nech sa o tom vie. Mesto by malo vo vlastnom záujme na jar po obnovení prác dohliadnuť na riadnu opravu tohto akože "chodníka", resp. to nechať rozobrať a robiť celé nanovo a poriadne. Podkladové vrstvy pod dlažbu, podľa mňa, ako laika, neboli volené správne. Na nerovnomerne hlboký podklad bol daný azda všade len jemný zásyp, bez previbrovania. Je jasné, že potom dlažba upadá, len sa na to človek pozrie. Výška obrubníkov, resp. celého chodníka, ako už bolo napísané, nevhodná. A pochybujem, že po sfrézovaní starého asfaltu a položení novej vrstvy sa to dostane až do takej výšky, aby to bolo ok. Ak sa nerozšíri celkovo vozovka (musel by sa zrýpať svah), výška chodníka bude nevhodná nielen pre cúvanie zaparkovaných áut, ale aj pre prechádzanie cestou áut väčších rozmerov (aj záchranné zložky). Už aj doteraz pri starom nízkom chodníku, ak medzi zaparkovanými autami parkovalo dlhšie vozidlo, okoloidúce auto muselo výjsť až čiastočne na chodník, aby prešlo. Prosím myslieť aj na toto. A v neposlednom rade pri rekonštrukčných prácach zohľadniť aj tie uníženia chodníka pred vchodmi do bytoviek, ktoré sú spádované dosť nevhodne. Zamyslený človek, ak sa vyslovene nesústredí na 100% len na sledovanie toho, čo má práve pod nohami, sa tam pri kračaní "ide zabiť". Jednak tie uníženia pred vchodmi absolútne nie sú potrebné, no "ak už to musí byť", prosím realizovať ich trochu rozumnejšie. Napr. na novom chodníku na ul. ČK je to celkom fajn. Ďakujem. Verím, že po "vysprávke" budeme všetci obyvatelia ulice s výsledkom spokojní.
10. január 2022

Milan Lassak

Ešte doplním k tým uníženiam chodníka pred vchodmi. Teraz vyzerá, že je to vymyslené tak, že ak zaparkujem auto pred bytovkou, od auta k najbližšiemu vchodu musím ísť po vozovke a až kolmo pred vchodom vstupujem na chodník cez uníženú časť. Blbosť, nie? Sedliacky rozum vraví dostať sa na chodník rovno od auta najkratšou stranou. Lenže to "nejde", lebo tam je chodník vysoký a "nenaprojektovaný na nastupovanie"... Záver: Tie uníženia pred vchodmi sú bez zmyslu.
23. júl 2022

Pavol

Ani po polroku sa nič s týmto chodníkom neurobilo. Za ten čas sa jeho stav ešte výrazne zhoršil. Zaujímalo by ma na čo sa čaká? Alebo to planujete nechať tak, v nedokončenom a dezolátnom stave? Veď sme si už zvykli.
23. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania