Zlé nastavenie semafóru

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Mário Sabo 26. apríla 2018

Dobrý deň,
semafor trieda andreja hlinku, na fotke je vyznačený, červená šípka, semafor svietil na červeno, zatiaľ čo zelená šípka, semafor svietil na zeleno, a to súbežne.
Išiel som cez prechod a policajt ktorý odbočoval z akademickej videl na semafori červená šípka, červenú, zatiaľ čo ja som mal na semafori zelená šípka, zelenú. Stiahol si okienko a poriadne na mňa nakričal. Zastala sa ma jedna pani, ktorá tiež videla, že nám svieti zelená.
Jednoducho na týchto dvoch semaforoch nenaskakuje súbežne červená, či zelená.
Poprosím o nápravu. Ďakujem, Sabo

09. máj 2018

Nitra, moje mesto (Fb)

Podľa starších vyjadrení mestského úradu k takémuto nastaveniu semaforov v iných oblastiach mesta, ide o zámer
04. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Semafor je nastavený tak, aby sa chodci nezdržiavali na stredovom ostrovčeku. To znamená, že nastane aj taká situácia, kedy chodec prichádzajúci k prechodu má červenú, aby už nemohol vstúpiť a prejsť cez prechod, ale chodci ktorí sú v stredovom ostrovčeku majú zelenú, aby mohli prejsť na chodník. V zmysle vyhlášky MV SR 9/2009 ak počas prechádzania zhasne signál „Voľno“ a následne sa rozsvieti signál „Stoj!“, smie chodec dokončiť prechádzanie k svetelnému signalizačnému zariadeniu aj na tento svetelný signál. To je prípad, že chodec je už na priechode a vtedy zasvieti červená pre chodcov.

Ing. Milan Bartoš
MsÚ v Nitre, OKČaŽP
01. január 2023

Robert Šimor

Celé nastavenie senátorov pre chodcov je zle. Auta majú oveľa dlhšie zelenú ako chodci, kedy skáče červená za pár sekúnd. Prečo vozidlá odbocujuce doľava od centro na spomínanej križovatke zostávajú stat v križovatke! Podľa vyhlášky ma vodič plynule prejsť križovatku bez zastavenia!!
02. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania